Мъри сподели основното си притеснение преди Ботев и какво ще изиска от "сините" в този мач


Мъри сподели основното си притеснение преди Ботев и какво ще изиска от "сините" в този мач
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1498 0

Треньорът на Левски Станимир Стоилов обяви, че в отбора няма футболисти, които да не могат да вземат участие в предстоящия мач с Ботев (Пловдив) в първенството. Само Мартин Петков няма да е на разположение, тъй като не е готов за игра с топка. Стоилов заяви, че изходът от двубоя ще зависи до голяма степен от представянето на неговия тим, отколкото от това как ще играе съперникът.

"През тази година и с този треньор Ботев показва много добри игри, израсна много, спокойно разиграват ситуациите и държат контрол на топката и на мача. Ние трябва да се концентрираме върху нашата игра. Ако ние се представим на максимума на възможностите си, би трябвало да спечелим. Изключително важно ще бъде как ще се представим в защита, защото Ботев играе комбинативен футбол. Там са ми основните притеснения. Иначе, като за последен мач на нашия стадион за тази година, футболистите ни трябва да играят на повече от максимума и ако можем, да зарадваме с победа нашите фенове. Много малко ще зависи от Ботев утре, а от това как играем ние", заяви той на днешната си пресконференция преди мача.

"Спокойствие не ни трябва, а самочувствие и увереност, също и футболна агресия. Това Левски трябва да търси в утрешния мач. Показвали сме, че можем да играем много по-добре от последните мачове и утре трябва да се приближим до най-доброто си представяне този сезон. Относно цикъла сряда - събота - справяме се до днес. Смятам, че това трябва да се отрази позитивно на футболистите - колкото повече мачове играят, толкова повече вдигат спортно-техническото и физическото си ниво. Имаше време да се възстановят. Щеше да е по-добре мачът да е 17-17,30 часа, но не трябва да търсим извинения в сгъстения цикъл. Нормално е в месеца един футболист да изиграе 6 мача, ние не сме имали толкова. Ние не правим големи ротации, имаме си установен състав, ще преценим преди мача дали ще правим промени", продължи той.

"Прекалено лесно допускаме противника да стигне до нашата защита. Трябва атакуващите ни футболисти по-добре да отнемат топката, трябва там да подобрим. И на мача с Царско село прекалено лесно допуснахме съперника да достига защитната ни линия. Всеки футболист трябва да участва и в двете фази, никой не е освободен от едно от двете действия. Държа всеки да е на максимум във всеки мач. На този етап няма футболист, който да не е показал, че има желание и да иска да се учи. Това е за мен най-важното, наред с това да правят каквото искаме треньорите от тях и да спазват принципите на Левски. Ако правят това, не виждам причина да искаме да се разделяме с тях", завърши Стоилов. Междувременно, обиколката на "сините" из страната продължава - ето какво предстои на Стоилов и Сираков. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички