Мурсия се реабилитира срещу Локо (Сф)


Мурсия се реабилитира срещу Локо (Сф)

9067 0

Левски посреща Локомотив (София) в първото столично дерби за кръга. Напрежението върху "сините" се увеличава с всеки изминал ден след равенството с Локомотив (Пд) и петата поредна загуба от ЦСКА. Футболистите на Пепе Мурсия са на 10-о място в първенството и въпреки че са изиграли само два мача, такова класиране определено не отива на Левски, пише "7 дни спорт".

В Локомотив (Сф) са на противоположния полюс. "Железничарите" допуснаха загуба от Ботев (Пд) на Коматево в първия кръг, но миналата неделя пожалиха Литекс и победиха само с 2:0, въпреки че можеха да разгромят "оранжевите" в "Надежда".

В Левски отново ще трябва да се справят с отсъствието на основни футболисти. Тарторите Валери Божинов и Пламен Крумов са контузени, а техните места ще бъдат заети съответно от Антонио Аниете и Радослав Димитров. За десния бек това ще е офоциален дебют със синия екип, докато Аниете записа първи минути във вечното дерби с ЦСКА. Испанецът не впечатли, но въпреки това днес ще застане отляво на атаката на Левски, където се отвори дупка след червения картон на Луис Педро.

Аниете ще трябва да взаимодейства с Домовчийски, който ще застане на любимата си позиция на върха на атаката. Домо е възстановен на 100% и със сигурност ще търси нов гол на "Герена", след като вкара на Локо (Пд).

Отдясно пък ще атакува юношата Радослав Цонев, който бе най-добрият футболист на "сините" в предсезонните контроли.

В средата на терена Георги Сърмов ще си партнира с Мигел Бедоя, а капитанът Владимир Гаджев ще се нагърби с ролята на плеймейкър. На вратата ще се завърне Кристиян Наумовски, който ще смени неубедилия срещу ЦСКА стефано Кунчев.

От другата страна Димитър Васев ще разчита основно на статичните положения, които "железничарите" тренираха през седмицата. Центриранията от Романов и Генов ще бъдат насочени към снажния Шехуди, който откри головата си сметка срещу Литекс в миналия кръг. Триото в средата на терена ще бъде изградено от Иво Иванов, Том и Ливраменто, от който ще се чака и последният пас.

В защита Васев ще чака до последно тестовете на Марко Ранджелович, за да разбере дали ще може да го използва като титуляр в центъра на отбраната. Той ще си партнира с капитана Александър Бранеков, а отляво ще застане Камен Хаджиев. Ако Ранджелович не издържи късния фитнес тест, неговото място ще заеме Хаджиев, а Румен Трифонов ще застане на левия бек.

Левски има да си връща на Локо (Сф) за загубата с 0:1 в последния мач, който изиграха двата отбора. Сега ще е заложена главата не на Тони Здравков, а на Пепе Мурсия. Ако "сините" паднат и в този мач, столът на испанеца сериозно ще се разклати и той ще трябва да понесе всички критики, които ще се изсипят към работата му.

Вероятни състави:

Левски: Наумовски, Р. Димитров, Белаид, Стойчев, Минев, Р. Цонев, Сърмов, Бедоя, Гаджев, Аниете, Домовчийски

Локомотив (Сф): Митрев, Елтон, Бранеков, Ранджелович, Хаджиев, Том, Иванов, Ливраменто, Генов, Романов, Шехуди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички