"Мрежа от детайли": Левски ще чупи трансферни рекорди - най-скъпите сделки на "сините" през века


"Мрежа от детайли": Левски ще чупи трансферни рекорди - най-скъпите сделки на "сините" през века
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Getty Images

33775 0

"Мрежа от детайли" е любима рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни и ключови щрихи във футбола. Чрез нея ще научавате или ще си припомняте важни и интересни детайли както за българската Първа лига, така и за топ 5 първенствата на Европа.

Най-скъпите изходящи трансфери на Левски

Предвид зимния трансферен прозорец и постоянните слухове за сделки около българските тимове, в този материал ще обърнем внимание към родния футбол. И по-конкретно към един от водещите клубове у нас - Левски.

Още: "Мрежа от детайли": 33 милиона - най-скъпата 11-ка от българи в Първа лига, ЦСКА, Левски и Лудогорец отвяни

Именно "сините" са и сред тимовете, около чиито футболисти има най-много спекулации. С трансфери са свързвани най-добрите играчи на тима като Уелтън, Хосе Кордоба, Роналдо, както и тези с изтичащи договори - Андриан Краев и Жереми Петрис.

Изглежда напълно възможно през тази зимна пауза Левски да запише една от най-големите си продажби през века, а и в историята си. А можете ли да познаете кои са най-скъпите изходящи трансфери на Левски през 21-ви век?

Топ 3 на "сините"

Давиде Мариани показва емблемата на Левски

На трето място по този показател е играч, който напусна клуба никак не отдавна. Става въпрос за Давиде Мариани, който през лятото на 2019 година бе продаден за 1,50 милиона евро на Шабаб Ал Ахли Дубай.

Още: "Мрежа от детайли": 15 "бижута" - всички играчи от Първа лига за 4+ милиона - изненади за ЦСКА и Левски

Втори в класацията е вероятно един от най-любимите чуждестранни нападатели на феновете на Левски. Става въпрос за Гара Дембеле, който сътвори фурор със "синята" фланелка и реализира 37 попадения в 39 двубоя. За тяхно съжаление той остана само една година и през лятото на 2011 година бе продаден на Фрайбург за 2,20 милиона евро.

Изненадващо или не, но безспорният номер 1 на Левски по този показател изобщо в историята, е български футболист. Разбира се, става въпрос за Георги Иванов. Гонзо е продаден през лятото на 2002 година на френския Рен срещу 4,10 милиона евро. 

Ако този материал ви е допаднал, вижте и повече от рубриката на SportLive.bg - "Мрежа от детайли".

"Мрежа от детайли": Не е само Андриан Краев, титуляри от Лудогорец и ЦСКА също свободни да преговарят с други отбори от 2024 г.

"Мрежа от детайли": Звездите от Първа лига, които поевтиняха най-плашещо - титуляри от ЦСКА и играчи на Левски и Лудогорец

"Мрежа от детайли": Над 60 милиона - най-скъпата 11-ка, използвана някога в Първа лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички