Много тежка санкция за "Левски" от УЕФА


Много тежка санкция за "Левски" от УЕФА

1287 0

УЕФА наложи още едно тежко наказание на "Левски". Причина за това са издигнати знамена от привържениците на Левски по време на срещата реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу словенския Марибор.

Ето цялото съобщение, публикувано на сайта на "сините":

УЕФА наложи второ тежко наказание на ПФК Левски във връзка с издигнати знамена от привържениците на Левски по време на срещата реванш от Втори квалификационен кръг на Лига Европа срещу словенския Марибор на 21.07.2016 г.

Клубът е санкциониран с парична санкция от 57 000 евро и мач на закрити врата при следващото домакинство от европейските клубни турнири. Това наказание идва след първото, произнесено след мача в Словения на 14.07.2016г. Тогава дисциплинарната комисия на УЕФА наложи наказание на ПФК Левски сектор Б да бъде частично затворен и покрит със знаме на УЕФА "No to racism" и емблемата на Европейската футболна централа в следващия домакински мач на клуба в европейските клубни турнири.

Новото по-сериозно наказание пък дойде след предупреждение от страна на европейската футболна централа, че ще разгледа подробно описаните знамена със забранени нацистки символи, издигнати в сектор Б.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички