Митов иска да задържи Лукин на "Герена"


Митов иска да задържи Лукин на "Герена"

1124 0

Новият треньор на Левски Николай Митов държи да за­държи в състава защитника Сърджан Лукин. Договорът на играча изтича през лятото, наставникът вече е настоял пред ръководството на тима контрактът на румънеца да бъде удължен.

Сърджан, който бе привле­чен на „Герена" в началото на миналата година, бе несменя­ем титуляр през лятото. След това обаче той по­стоянно бе преследван от контузии. Заради това през есента той бе на терена едва в три мача. В негово отсъ­ствие Александър Алексан­дров и Димитър Пиргов офор­миха добър тандем.

По време на зимната подготовка Лукин счупи костица на крака си и сините го бяха отписали. Румънецът обаче се възстано­ви по-бързо от очакваното. И заради лавината от травми от старта на пролетния по-лусезон той започна като ти­туляр в гостуването на Дунав Русе (2:2) и срещу ЦСКА (2:1).

Качествата на Лукин са би­ли оценени от Митов. Тре­ньорът възнамерява да налага него и Давид Яблонски до края на кампанията. Със сигурност двамата ще започнат и сре­щу Берое, тъй като Алексан­дър Александров и Пиргов се възстановяват от травми. Първият има проблеми с глезе­на, а вторият с адукторите, пише "Тема спорт".

На този пост Николай Ми­тов разполага още и с шведа Симон Сандберг - в момента той лекува контузия в коляно­то. По всичко личи обаче, че през лятото от клуба ще пробват да се разделят с него. Александър Александров съ­що е с изтичащ контракт и все още не е подновен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички