Михаил Вълчев преди Левски - ЦСКА: Ники Михайлов ще свърши повече работа, Андреев може да е притеснен


Михаил Вълчев преди Левски - ЦСКА: Ники Михайлов ще свърши повече работа, Андреев може да е притеснен
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

5594 0

Бившият футболист и старши треньор на Левски Михаил Вълчев сподели очакванията си за неделния (18 септември) сблъсък между "сините" и ЦСКА от 11-ия кръг на Първа лига. Той е на мнение, че моментната форма и контузиите са без значение в такъв мач, тъй като настройката и агресията са по-важни:

"В последните мачове Левски не показва много убедителни игри. Загубиха от Локомотив София с 2:3 в изминалия кръг, а преди това отново с дузпи пропуснаха да вдигнат Суперкупата на България срещу Лудогорец, въпреки че срещу разградчани се представиха на ниво. В предпоследния кръг срещу Арда (2:0) ми направи впечатление, че "сините" трудно създаваха голови ситуации. Сега в дербито ЦСКА е без значение моментното състояние и колко контузени играчи има в тима. Да, проблем са травмите, но настройката и агресията в този мач са по-важни", заяви Вълчев пред "Тема Спорт" и допълни, че тимът на Саша Илич също не е много убедителен:

"Наблюдавах и двубоите на "червените". Побеждават, но и те не играят чак толкова добре. Двата отбора не са в отлично състояние и очаквам не толкова качествен футбол в неделя, а по-предпазлива игра. Няма да е интересен мачът и ще липсват головите ситуации, ако съдим по състоянието на съперниците".

Бившият наставник на "сините" коментира и евентуалното отсъствие на Ноа Сонко Сундберг: "Левски разполага с трима равностойни централни защитници. Станимир Стоилов по всяка вероятност ще промени схемата и ще заложи на четирима. Според мен няма да има проблем в тази зона. Да, Сундберг е много качествен защитник, но Ван дер Каап ще го замести добре. Ако Мъри разполагаше само с двама на тази позиция, щеше вече да е проблем. Нидерландецът влизаше предимно като резерва, но каквото се изискваше от него, го вършеше. За мен е в добра форма и няма да има проблем да замести Сундберг".

"За разлика от защитата, нападението не показва такова лице. Илиян Стефанов изпитва трудности да играе на върха на атаката. В няколко мача се усети липсата на Бари. Мароканецът също трудно вкарва и излиза на голова ситуация, но много се бори в предни позиции. Лошото е, че се натрупа умора в Уелтън и Роналдо. Двамата също не са резултатни и в последните мачове липсва острота в атаките им. Като погледнем цялото нападение, няма гол вече три мача - Краев вкара два, Миланов, Цунами, Галчев в последния двубой също се разписа".

Мишо Вълчев каза няколко думи и за ролята на Ивелин Попов в мача срещу ЦСКА, както и за вратарския пост в Левски: "Би трябвало Попов да бъде полезен в такъв мач. Той притежава отлични качества и опит. Може да изиграе важна роля, но Мъри най-добре знае в каква форма се намира. За мен са му необходими още мачове и натрупване на игрови ритъм, за да разгърне потенциала си".

"Колкото до вратарския пост, ще бъде много труден избор. Да, Пламен Андреев допусна неточности срещу Локомотив София, но връщането му на пейката може да убие желанието и да нарани самочувствието му. Може да има психическо затормозяване при него, ако остане резерва. От друга страна Михайлов е вратар с качества и мисля, че в този мач Стоилов ще заложи на него. Според мен Ники ще свърши повече работа, защото има опит и ще бъде по-спокоен, докато Андреев след тези грешки може да бъде притеснен за този двубой", завърши 65-годишният Вълчев.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Питаха Гочето за треньорите на ЦСКА и Левски, а той отсече: Илич почва да ми харесва!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички