Малкият стадион в Сплит ще усложни живота на Левски


Малкият стадион в Сплит ще усложни живота на Левски
Снимка: Getty Images / Guliver

2360 0

Още преди жребия за Лига Европа се знаеше, че Левски ще играе пред празни трибуни срещу когото и да се падне във втория квалификационен кръг. След като бе изтеглен Хайдук Сплит, на „Герена" се появи успокоение, че след като в София няма да има хора, такава ще е приблизително ситуацията и в Хърватска, тъй като стадион "Полюд" е зает с музикален фестивал.

Проверка на "Меридиан Мач" обаче показва, че ситуацията е доста различна.

Действително стадионът в предградието на Сплит Дугополие е доста малък и е с малко над 5000 места, които вече са разпродадени. Според хората в Хърватска обаче това може да е дори в помощ на Хайдук, тъй като съоръжението е изцяло футболно. То ще е пълно до дупка, а трибуните отстоят на няколко метра от самия терен, докато на Полюд има огромна писта, която отделя привържениците от футболистите.

Така, макар и на 7 пъти по-малък като капацитет стадион, атмосферата за "сините" може да се окаже по-адска, разкриха източници в Хърватска.

Малкият стадион е предпоставка и за доста ексцесии. Между феновете на Левски и тези на Динамо Загреб има приятелски отношения и още след жребия във форумите се появиха закани, че Bad Blue Boys ще бъдат с родните фенове в Сплит. При намаления капацитет и едва 250 билета за гостуващи привърженици обаче това ще значи, че те може изобщо да не влязат на стадиона и това е огромна предпоставка за проблеми с охраната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички