Майсторско изпълнение на Костов помогна на Левски да превземе "Тича" от третия път


Майсторско изпълнение на Костов помогна на Левски да превземе "Тича" от третия път
Снимка: Оф. сайт на Левски

6860 0

Левски победи отбора на Черно море с 1:0 като гост във втория кръг от плейофите. В 16' Станислав Костов отбеляза красиво попадение, което бе достатъчно, за да реши двубоя. Така, от третия път "сините" стигнаха до победа на "Тича", след като именно Черно море отстрани Левски за Купата, а малко след това столичани загубиха и за първенството. След равенството между Лудогорец и ЦСКА в събота, "сините" са вече на 6 точки от разградчани и на 3 точки от "червените". През другия уикенд Левски посреща "орлите" на "Герена".

В началните минути липсваха опасности пред двете врати, като и двамата отбора не представиха интересни неща. В 4' Живко Миланов падна край тъчлинията след съприкосновение с Мехди Фенуш, но реферът прецени, че нарушението е за домакините. В 10' Патрик Андраде центрира в наказателното поле от фаул, но "синята" защита се справи.

В 16' "сините" откриха резултата след много добри действия на Станислав Костов. Първо обаче добре си взаимодействаха край тъчлинията Иван Горанов и Нганиони. Последният успя да подаде към Костов, който успя да излъже защитник и от малък ъгъл успя да се разпише - 0:1.

Следващото по-добро положение бе в 27', когато Мартин Минчев преодоля двама от Левски, но центрирането му в наказателното поле не стигна до негов съотборник. В 30' се стигна до тежък сблъсък, като вратарят на домакините излезе да боксира топка, но нацели лошо Унтонджи. Бранителят на Левски остана да лежи на терена, но след намеса на медицинския щаб се завърна в игра. В 34' Иван Горанов стреля от фаул, но доста неточно. До края на тази част не бяха създадени повече опасности пред двете врати.

В 50' реферът отсъди фаул за варненци заради игра с ръка на Живо Миланов, но повторенията показаха, че топката се е ударила в гърба му. Зад топката застана Родриго, чийто удар бе много неточен.

И през тази част борбата надделя за сметка на положенията. В 68' "сините" организираха контраатака, но завършващият удар на Горанов не бе добър и се удари в играч на варненци. Минута след това Васил Панайотов опита центриране от фаул, което се получи повече като удар, но прекалено слаб и Ники Михайлов улови. В 74' Живко Миланов центрира от фаул, пращайки топката до десния стълб на Иван Дюлгеров, където Костов изскочи и опита да засече, но закъсня и топката излезе в аут. В 84' гостите останаха с човек по-малко, след като Луи Нганиони получи втори жълт за нарушение срещу Балми, като закъсня много с шпагат, за да изчисти топката, което бе и последният интересен момент в срещата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Левски ще търси първата си победа над "моряците" през тази кампания на "Тича". "Сините" бяха отстранени за Купата на България именно на този стадион, а след това записаха още една загуба, която доведе до сериозно разклащане в отбора.

Освен това играчите на Георги Дерменджиев могат да скъсят част от изоставането си от тимовете пред тях - Лудогорец и ЦСКА, които вчера не се победиха в голямото дерби на кръга. Левски е трети във временното класиране с 55 точки и ще се опита да скъси разликата с лидерите Лудогорец и ЦСКА. Те са съответно с 64 и 61 точки.

При Черно море заради травми няма да играят Георги Божилов, Емил Янчев и Жоаким Балми. Освен това само преди няколко дни варненци изиграха много тежък двубой, продължил 120 минути за Купата срещу Ботев, което може да доведе до още неприятности. В състава на Левски също не е особено добро положението. През седмицата бяха отстранените тримата с изтичащи договори - Давид Яблонски, Жерсон Кабрал и Милош Цветкович. Паулиньо и Давиде Мариани пък са наказани, а Валери Божинов ще е под въпрос до последно заради болежки.

СЪСТАВИ:

Черно море: Дюлгеров, Костадинов, Енчев, Генев, Кононго, Фенуш, Андраде, Панайотов, Минчев, Родриго, Жоржиньо

Левски: 13Михайлов, 2. Нганиони, 18. Унтонджи, 22. Рейш, 20. Миланов, 70. Райнов, 23. Тиам, 4. Горанов, 99. Ст. Иванов, 14. Васчук, 29. Костов,

2. Нганиони, 18. Унтонджи, 20. Миланов, 14. Васчук, 22. Рейш, 70. Райнов, 23. Тиам, 29. Костов, 99. Ст. Иванов

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички