Люпко Петрович съжалява, че си няма Гонзо в състава


Люпко Петрович съжалява, че си няма Гонзо в състава

1086 0

Наставникът на Левски Люпко Петрович заяви преди двубоя-реванш с Марибор от втория квалификационен кръг на Лига Европа, че не разполага с футболист с качествата на легендарната деветка на „сините“ Георги Иванов-Гонзо.

Както е известно, нападателят бе в разцвета на кариерата си, по време на първия престой на Петрович на „Георги Аспарухов“.

„Първо да ви поздравя, които сте тук. Няма контузени. Първо Деса не дойде на време, затова се контузи. Паузира и сега почва да тренира. Иначе добре тренира. Не може някой да тренира пет дни и да влезе в игра. Горе-долу съм готов със стартовите единадесет, както казвате в България. Може да размисля за един-два поста“, започна Петрович.

„Може би бе по-леко в гостуването си. Нямахме какво да губим. Резултатът не е лош. Дава шанс и на двата отбора да продължат. Шансовете са 50 на 50. Футболът е чудна игра. Никога не се знае. Мисля, че е важно да се концентрираме, да се събере, да играем така, както като гости. Всеки гол за противника тук, ще е равнозначен на два. Знам, че публиката ще бъде обаче плюс и тя ще ни стимулира“, подължи специалистът.

„Когато аз съм бил треньор на Левски, сме играли в нашето поле и сме били с 3:0. Трябва да играеш така, както трябва, според възможностите на съперника. Не е важно дали ще си офанзивен или не“.

„Да играеш умно и разумно значи да не се отпуснем. Когато поех отбора, в някои мачове понякога се виждаше отпускане в края“

„Марибор ще играе сигурно, както си мисли, че може да победи. А как е това, знае само онзи горе“.

„Публиката може да те понесе да спечелиш. Феновете на Левски сами сте виждали на какво са способни. Очаквам мъжки мач, тактически добър и да го спечелим и да зарадваме феновете“.

„Един месец сме се готвили. Не е достатъчно да се подготви един отбор и да бъде на 100%. Минимална е подготовката ни“.

„Мисля, че Марибор изгуби титлата си у дома. Искам да играем паметно, да можем да победим, но Марибор е солиден отбор“.

„Дали сме готови да спечелим с дузпи? При тях е важна концентрацията. Може всичко да се случи“, отбеляза Петрович.

Люпко Петрович е носител на КЕШ с Цървена звезда. Запитан за очакванията си за срещата между сръбския гранд и Лудогорец в третия предварител кръг на Шампионската лига, специалистът обясни: „Звезда спечели титлата убедително. Не знам кой може да спечели този мач. Мисля, че Лудогорец има добри играчи. А дали Звезда може да спечели, това е голям отбор, може да бие и Барселона. Има бързи футболисти, те знаят как да играят футбол. Те са от класа“.

"В Марибор Новакович е сред най-сериозните заплахи. Там има и други играчи обаче, които могат да са опасни. Хотич, десният защитник също ме впечатли, млад футболист“.

"Всеки отбор има слабости. И Барселона има слабости, и Марибор също“.

„Не знам кой филм ще гледаме с играчите. Момчетата гледат от 16.15 часа и избират. Не знам на какво са се спрели“.

„Всеки играч може да отбележи гол. Айде да кажем конкретно, нямам играч като Гонзо, който можеше да отбележи гол във всеки момент, да побегне, да направи дузпа“, каза Петрович.

Запитан дали привличането на нови играчи в клуба е обвързано с преодоляване на Марибор, специалистът каза: „Аз съм говорил много, по въпроса дали ще остана в Левски. Ще говоря утре след мача“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички