Луис Педро вече си запази място при Херо на пейката


Луис Педро вече си запази място при Херо на пейката

3640 0

Сега е моментът някой да обясни на футболистите на Левски, че следващият им треньор Димитър Димитров (ако, разбира се, удържи на думата си) няма да издържи на мачове като тези с Марек и ще си изкара изгонване от скамейката. Не за съдийски отсъждания или нещо друго. Темпераментът на Херо включва и това да вика, че дори и да крещи по собствените си играчи. Това могат да го потвърдят десетки футболисти, които са били тренирани от Димитров през последните над 15 години.

Първи в Дупница щеше да го отнесе Луис Педро. Разбира се, ако изобщо беше в титулярния състав, защото Херо щеше да му е набрал още от мача с Лудогорец. Тогава холандецът показа страх. Първо - страх от влизане в единоборства. А това за Димитър Димитров е по-лошо и от автогол. Бургазлията никак не обича играчи, които са боязливи и не искат да цапат екипировката си с излишни шпагати. И второ - страх от взимане на решения. Срещу Лудогорец футболистът излезе на много изгодна позиция за отбелязване на гол, но изобщо не стреля, защото 2 секунди се чудеше дали изобщо да ритне към вратата и не взе никакво решение, като съвсем нормално за това време вече бе настигнат и неутрализиран.

При такива моменти на Херо от устата му излиза пяна, той се хваща за главата, ако има нещо наблизо, това нещо вече го няма, връхната му дреха изчезва, а хората от резервната скамейка си казват "мале, добре, че не бях аз". Поради същата причина Луис Педро така и не се сдоби с титулярна фланелка в Ботев (Пловдив), а знаем, че Станимир Стоилов има сходна философия за футбола с Димитър Димитров.

Всъщност, ако Херо беше треньор на Левски, много вероятно Луис Педро изобщо нямаше да е в стартовия състав на "сините" срещу Марек. Но Георги Иванов трябваше да предвиди, че Дупница не е мястото, където подобен тип меки играчи ще блеснат и ще помогнат на отбора си. "Лаута" също не е стадион, на който холандското крило ще бъде оставен да играе "на чистичко", още повече че Локомотов (Пловдив) в момента е в период на възход и едва ли някой играч на "смърфовете" ще се церемони, когато трябва да играе по-остро. Но, както се казва, тези детайли трябва да бъдат внимателно обмислени от треньора далеч преди мачовете, а не след това да се констатира, че някои играчи отишли някъде на разходка. Ами няма как да е иначе - такива, на които във визитката пише, че са страхливи, няма как изведнъж да станат смели. При Херо такива изобщо нямаше да попаднат в групата. А Луис Педро може да счита, че вече си е запазил топло местенце при Херо на пейката. Освен ако изведнъж не стане по-сериозен и отговорен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички