"Лице в лице": Сблъсъкът между Жорди Кайседо и Хосе Кордоба


"Лице в лице": Сблъсъкът между Жорди Кайседо и Хосе Кордоба
Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

1658 0

Идната неделя (15 май) ЦСКА и Левски излизат един срещу друг за пореден път, но този път залогът ще бъде изключително изключително висок - Купата на България. "Сините" са я печелили общо 26 пъти, а "червените" - 21.

И макар все още да не е известно с какви стартови състави ще излязат Алън Пардю и Станимир Стоилов, можем уверено да заключим, че сблъсъкът между централния нападател на ЦСКА Жорди Кайседо и централния защитник на Левски Хосе Кордоба ще бъде от решаващо значение за изхода на двубоя.

Според мнозина фенове, именно Кайседо и Кордоба са най-солидните футболисти на двата тима, така че единоборствата между тях със сигурност ще бъдат много интересни за наблюдаване...

ВАЖНО: Следете всички новини и финала ЦСКА - Левски НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Един срещу друг

Откакто панамецът се присъедини към състава на Станимир Стоилов, Левски и ЦСКА са играли 3 пъти един срещу друг:

1. 26 септември 2021 г. - 2:1 за ЦСКА (Жорди Кайседо вкарва втория гол, а Кордоба се появява на смяна чак в 88-ата минута);

2. 6 март 2022 г. - 0:0 (Кордоба изкарва пълни 90 минути, а еквадорецът е заменен в последните секунди на срещата);

3. 17 април 2022 г. - 0:0 (Хосе Кордоба не участва, тъй като е наказан заради натрупани картони. Жорди Кайседо отново е сменен в добавеното време на второто полувреме).

Числата през кампанията

Жорди Кайседо е изиграл общо 44 мача във всички турнири, в които се е отчел с 22 гола и 1 асистенция за 3 687 минути по терените.

Хосе Кордоба е изиграл общо 29 мача във всички надпревари, в които не се е разписвал, но има един голов пас за свой съотборник за 2 257 минути по родните стадиони (8 от срещите са за отбора на Етър Велико Търново във Втора лига).

В общо 15 двубоя, в които Кордоба е изкарал пълни 90 минути, Левски е допуснал едва 5 гола във вратата си (1 срещу Черно море, 1 срещу Берое, 1 срещу Локомотив Пловдив и 2 срещу Лудогорец).

Физически данни

Жорди Кайседо е на 24 години и е висок 1.87 метра. Хосе Кордоба е на 20 години и е с абсолютно същия ръст от 187 сантиметра. 

Цена на трансферния пазар

Според популярния портал "Transfermarkt", нападателят на ЦСКА струва 2 000 000 евро, а защитникът на Левски - 550 000 евро.

ВАЖНО: Следете всички новини и финала ЦСКА - Левски НА ЖИВО в Sportlive.bg.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички