"Левски" все пак ще има треньор, писал "синя приказка"?


"Левски" все пак ще има треньор, писал "синя приказка"?
Снимка: levski.bg

7354 0

Последният автор на "синя“ приказка - Ясен Петров, е пред завръщане в "Левски“. Останалият наскоро без работа треньор вече е провел начални разговори за поста. Петров е бил поканен лично от очаквания нов собственик на клуба Михаил Михайлов, твърди вестник "Труд".

Желанието на бизнесмена е на „Георги Аспарухов“ да дойде млад и перспективен треньор, който да изгради проект за развитието на клуба за следващите няколко години. От своя страна наставникът е изразил готовност да се завърне в клуба, ако не успее да си намери отбор в Азия.

СНИМКА: Христо Стоичков с жестока гавра към Левски

Петров остана наскоро без отбор, след като изненадващо бе освободен от Шъдзяджуан. В Китай 48-годишният специалист направи име, след като вкара скромния тим за пръв път в историята му в елита, където впоследствие се представи впечатляващо.

Именно Петров е и наставникът, с когото "Левски“ изживя последния си незабравим триумф в Европа. През сезон 2010/2011 "сините“ играха в груповата фаза на Лига Европа, където бяха на крачка от продължаване в следващата фаза. Под ръководството му столичният гранд отстрани последователно Дъндоук, Калмар и АИК, а в групите надви Гент и Спортинг (Лисабон).

След края на сезона Петров все пак напусна "Герена“, а отборът бе поет от Георги Иванов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички