Те създадоха "синия" набор, който има само победи над ЦСКА


Те създадоха "синия" набор, който има само победи над ЦСКА

3012 0

Един човек е довел на "Герена" младите играчи, които специалистите твърдят, че могат да играят още на 18-19 години за мъжете с успех. Това е младият треньор Божидар Костадинов, който в момента е част от екипа на Ясен Петров, който прави чудеса в Китай със своя Шъдзяджуан Йончен.

Именно Костадинов е създателят на набор 1999, в който са събрани най-големите таланти в школата. Лично той е довел в "Левски" нападателя Станислав Иванов, който наскоро беше избран за юноша номер едно на "Герена", крилото Атанас Кабов, централните защитници Георги Костов и Иван Калайджийски, вътрешният халф Йоан Гаврилов-Моцарт, по-малкият брат на Божидар Краев - Андриян, левият защитник Мартин Костадинов. Всички те са национали на България, а половината от тях имат професионални договори с "Левски", макар че са само на 16 години.

Интересно е да се отбележи, че набор 1999 г., в който играе и най-перспективният вратар в България Димитър Шейтанов, имат само и единствено победи над ЦСКА.

Божидар Костадинов е довел на Герена" и трима от най-добрите юноши на набор 2000 - Стефан Гаврилов, Мартин Динов и Радослав Стоилков.

Всичките сполучливи трансфери на Костадинов в "Левски" са станали със съдействието на Ясен Петров, който по това време беше шеф на "синята" ДЮШ, пише "Меридиан мач".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички