Левски вгорчи футболния празник в Пловдив, тръгвайки си с трите точки от новия "Колеж" (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)


Левски вгорчи футболния празник в Пловдив, тръгвайки си с трите точки от новия "Колеж" (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

14595 0

Левски постигна важен успех с минималното 1:0 на новия стадион "Христо Ботев" срещу Ботев Пловдив в мач от 28-ия кръг на родната Първа лига. Единственото попадение в мача бе отбелязано от Рикардиньо.

Уникалната атмосфера на "Колежа" накара двата тима да започнат много спокойно "войната" на терена. През първата част не се случи нищо по-заплашително пред двете врати, а само няколко удара от дистанция, които не затрудниха нито Пламен Андреев, нито Хидайет Ханкич.

Няколко минути след началото на втората част главният арбитър Никола Попов бе принуден да прекъсне играта за около 10 минути поради димна завеса, предизвикана от феновете на "канарчетата".

След подновяването в 64' Антоан Барон не успя да се възползва от страхотен пас и нацели гредата на опразнената врата на Андреев. В ответната контраатака Рикардиньо успя да се възползва от голяма грешка в отбраната на домакините и вкара единствения гол в мача.

Поради прекъсванията Никола Попов бе длъжен да отсъди 15-минутно добавено време. Ботев се втурна в предни позиции, но не успя да стигне до нищо съществено, като пропуски направиха Антоан Бароан и Траоре.

С трите точки днес Левски вече е четвърти и е с актив от 51 пункта. Ботев пък продължава да е десети с 29 точки.

ХИЛЯДИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ, БОТЕВ И ЛЕВСКИ ОТКРИХА "КОЛЕЖА" (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

*Двубоят започна в 20:10 поради димната завеса, която бе предизвикана от феновете на Ботев Пловдив по случай откриването на стадион "Христо Ботев".

Срещата започна доста спокойно. Агитката на Ботев не спираше с песните, като не отне време и на тази на Левски да се включи. В петата минута Ивелин Попов пробва късмета си от сериозна дистанция, но не затрудни Хидайет Ханкич. В 15-ата минута пък Амаду Думбоуя също нанесе удар от дистанция, но той бе неточен.

Надиграването между двата тима продължи и в следващите минути. В 22' Уелтън падна в наказателното поле на "канарчетата" и хитро се опита да си спечели дузпа. Никола Попов обаче бе категоричен, че такава няма, като показа жълт картон на бразилския футболист на "сините".

До края на първата част "Колежа" видя удари на Джеймс Ето'о и Филип Кръстев. Футболистът на Левски бе много близо до шедьовър в добавеното време с мощен удар от дистанция, но той прелетя над напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

*Играта през втората част бе прекратена едва след няколко минутки. Привържениците на Ботев вдигнаха нова димна завеса, която бе подкрепена с факли и фойерверки.

Веднага след подновяването на играта Ботев Пловдив стигна до чудесен шанс за гол. Топката бе пратена в наказателното поле на "сините", където Антоан Барон на празна врата нацели страничния стълб на Пламен Андреев. Минута по-късно "сините" организираха контраатака и се възползваха от голяма грешка на Роберто Пунчец. Рикардиньо се озова сам на празна врата и вкара първия гол на новия "Колеж".

В 77' се стигна до нов страхотен шанс за домакините. Николай Минков си пробва късмета от дистанция, а Пламен Андреев сгреши, като не успя да избие подобаващо. Веднага след това можеше да се възползва Антоан Бароан, но резервата на Ботев сбърка и не отигра положението подобаващо.

Срещата постепенно се изнерви. Фаловете на терена зачестиха, а Ботев тръгна да търси изравнителен гол. В 88-ата минута Траоре нанесе хубав удар към вратата на Андреев, но за негово съжаление топката излезе в аут. Главният арбитър Никола Попов пък отсъди 15 минути добавено време заради спиранието на играта в началото на втората част. Ботев всячески се опита да пробие защитата на Левски, но се провали в опитите си.

ХИЛЯДИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ, БОТЕВ И ЛЕВСКИ ОТКРИХА "КОЛЕЖА" (ГАЛЕРИЯ)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ботев Пловдив: 13 Хидайет Ханкич - 3 Па Конате 6 Дилан Мартенс 15 Джеймс Етоо 17 Николай Минков (К) 18 Самюел Супрайен 19 Абдулайе Траоре 24 Джаспър Ван Хертъм 26 Амаду Думбоуя 31 Уме Емануел 44 Роберто Пунчец

Левски:1 Пламен Андреев (К) 2 Жереми Петри 5 Келиан Ван Дер Каап 6 Цунами 8 Андриан Краев 9 Рикардиньо 10 Ивелин Попов 17 Уелтън Фелипе 18 Роналдо 23 Ноа Сонко Сундберг 30 Филип Кръстев

ПРЕДИ МАЧА

Ботев Пловдив ще приеме Левски на възобновения стадион "Христо Ботев" като десетия във временното класиране с актив от 29 точки. Столичани пък продължават да се борят за влизането си в челната четворка, като в момента се намират на петата позиция с 48 пункта.

Левски определено се радва на по-добра форма. "Сините" могат да се похвалят с 3 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните си пет мача, докато Ботев има 3 равенства, 1 успех и 1 поражение в последните си пет.

През октомври Левски успя да победи с минималното 1:0 "жълто-черните", благодарение на гол на Илиян Стефанов. Очакванията обаче днес са за препълнен стадион и далеч по-интересен двубой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички