Левски уважи Станислав Генчев, но допусна гаф (СНИМКА)


Левски уважи Станислав Генчев, но допусна гаф (СНИМКА)
Снимка: БГНЕС

6100 0

Чрез публикация в официалния сайт на клуба, ръководството на Левски честити рождения ден на Станислав Генчев, който в днешния 20-и март навършва 43 години!

Левски поздрави Генчев, но допусна гаф

От стадион "Георги Аспарухов" припомниха, че Генчев има 75 мача и 7 гола със синия екип, два пъти е ставал шампион на България и четири пъти носител на Купата на страната.

От "Герена" пожелаха на рожденика "много здраве и професионални успехи", но допуснаха гаф, твърдейки, че "към момента е наставник на Локомотив (София)".

*Станислав Генчев БЕШЕ начело на "червено-черните", но между 25-и май 2022-ра и 6-и юни 2023-та година. В момента той работи в Крумовград!

Станислав Генчев

Ето какво гласи цялата публикация на Левски:

"Днес 43 години навършва бившият халф на Левски и национал Станислав Генчев.

Полузащитникът е роден на 20 март 1981 г. в Дряново, а футболният му път стартира от школите на местния Локомотив, Етър (Велико Търново) и Ботев-Булмекс (Дебелец). Едва 17-годишен е забелязан от Левски и подписва професионален договор със "сините".

В продължение на седем сезона изиграва 75 мача и отбелязва 7 гола във всички турнири за Левски. През 2005-а Генчев преминава в Литекс, след което заминава зад граница и облича екипа на Васлуй. В Румъния остава три сезона (97 мача, 8 гола), след което две години играе за Лудогорец (62 мача, 10 гола). Полузащитникът приключва активната си кариера в Етър през 2017-а.

ОЩЕ: "Син" подем: Левски с постижение, каквото не беше правил от половин десетилетие!

Генчев е двукратен шампион на България с Левски и четири пъти вдига Купата на България.

За националния отбор дебютира на 26 март 2008 г. в контролата с Финландия, в която бележи и победния гол за "лъвовете". Общо има 7 мача с 1 попадение за представителния ни тим.

След края на състезателната си кариера Генчев работи в треньорския щаб на Етър, като в един момент е и старши-треньор на отбора. В последствие става асистент на Красимир Балъков в националния отбор на България, съвместявайки ролята със същата длъжност в Лудогорец. Работи и като старши-треньор в Разград, а към момента е наставник на Локомотив (София).

Ръководството, футболистите и служителите на ПФК Левски честитят празника на Станислав Генчев и му пожелават много здраве и професионални успехи".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Левски се похвали с 10 "призовки", един от футболистите няма да се яви заради контузия!

Гаф на Левски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички