Левски удържа Сутиеска и продължава напред в Лига Европа


Левски удържа Сутиеска и продължава напред в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

5661 0

Отборът на Левски се класира за втория предварителен кръг на Лига Европа, след като при гостуването си на Сутиеска стигна до нулево равенство и с общ резултат 3:1, 26-кратните шампиони на България ще се изправят срещу Хайдук Сплит.

Черногорският тим бе по-добър на моменти, като изпусна няколко добри положения. С голяма заслуга за равенството бе защитата на "сините" и капитанът Божидар Митрев.

Срещата в Черна гора стартира по различен начин, в сравнение с тази в София и домакините показаха "зъби" още с първия съдийски сигнал. До 20' двата тима бяха равностойни, но без да стигат до чисто голово положение.

В 41' Гилен направи страхотно спасяване, след като Иван Горанов стреля технично от пряксвободен удар. Мапуку опита да добави, но защитник в синьо изчисти от гол линията.

В 64' Сутиеска направи най-големия пропуск в мача. Митрев спаси удар на Денкович, а кълбото падна на крака на Зарубица, но Яблонски изби от голлинията. 7' по-късно Зарубица излезе очи в очи с Митрев, но българският страж показа страхотен рефлекс.

Преди мача

26-кратните шампиони на България ще се изправят днес срещу Сутиеска в търсене на класиране за втория предварителен кръг на Лига Европа. Столичани изиграха силно първо полувреме в София, като новото попълнение на тима Жуниор Мапуку вкара два гола, а дебютното му попадение с екипа на Левски дойде едва в 12-та секунда. През втората част на мача обаче момчетата на Николай Митов допуснаха гол във вратата си, който може да се окаже решаващ за днешния двубой.

Тимът от столицата ще търси и първи успех в тази фаза на надпреварата, след като в последните си 4 участия неизменно отпадаше на старта. В следващата фаза победителят ще срещне Хайдук Сплит, като мачовете са на 13 и 20 юли.

Състави:

Сутиеска: Гилен, Вукович, Недич, Ковачевич, Денкович, Лончар, Стйепович, Бакрач, Вучич, Маркович, Зарубица

Левски: Митрев, Горанов, Пиргов, Яблонски, Цветкович, Ангелов, Панайотов, Прохазка, Нар, Адениджи, Мапуку

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички