Стоилов: Ако не можем да сме шести, ще хвърлим силите си за седмото място


Стоилов: Ако не можем да сме шести, ще хвърлим силите си за седмото място
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

1972 0

Треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели очакванията си от предстоящия мач в първенството срещу Локомотив (София). Той направи и кратък коментар на събитията около конгреса на БФС.

"Трябва да играем динамично, Левски трябва да отговаря на критерия на нашия клуб, а пред нашите фенове имаме двоен ангажимент. Още повече, че последния кръг загубихме. Надявам се с добра игра, давайки най-доброто от себе си, да спечелим. Ако играем добре, на нашето си ниво, няма много неща да зависят от Локомотив. Смятам, че нивото се качва, изключвайки мача с ЦСКА, където имаше футбол 15 минути, и втория мач с Лудогорец. Разделихме по 45 минути, което е добър признак за нас. Трудно можем да кажем, че сме направили кой знае какво. Има достатъчно върху какво да работим, с добра организация, тактическа дисциплина и повече футболно самочувствие да компенсираме дългите години вложения в отборите на Лудогорец и ЦСКА, за да имаме шанс да се борим с тях. Видимо бе, че се представихме с добро желание в последния мач", анализира треньорът на пресконференцията си преди мача.

"Важно е нивото на отбора да се качва, а и да се класираме в Европа. Левски не може да излезе и да каже: "Днес няма да играем", защото на "Герена" ще има доста фенове, които очакват добра игра и победа. Ако се окаже, че не можем да завършим на шесто място, ще хвърлим всички усилия за седмото и евентуално баражи. Сега сме изцяло насочени към утрешния мач. Искам от първата минута да приличаме на Левски. Ще опитаме да играем нашия футбол, липса на желание няма, сега ни е нужно агресията и майсторството да удвоим и да покажем по-добра игра", продължи той.

Стоилов обясни, че единственият играч, на когото не може да разчита, е Андриан Краев. Прегледите на Николай Михайлов в днешния ден са показали, че той е по-добре, Здравко Димитров също е оздравял. "Срещу Локомотив (София) през есента показахме най-слабия си мач под мое ръководство. Те винаги се опитват да се надиграват, притежават добри играчи", посочи треньорът.

"Ситуацията с БФС? Виждат ми се несериозни тези работи, всички тези разправии. Трябва да се седне на една маса и като дойде конгрес, по-добрият да победи", завърши Стоилов. А ето каква е финансовата ситуация на "Герена" и положението с лиценза. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички