Левски удари дъното - дори съдията "подпря" Верея за 2:0 над "сините"


Левски удари дъното - дори съдията "подпря" Верея за 2:0 над "сините"
Снимка: Официален сайт на Левски

4227 0

Левски записа първа загуба през сезона в Първа лига, след като бе тотално обезличен в Стара Загора и допусна поражение с 2:0 от Верея - тим, който само преди месец и половина беше на прага на фалита.

"Сините" бяха тотално безидейни в нападение, не създадоха почти нито една ситуация за гол, докато домакините се възползваха от поредните безобразия в защитата на столичани и вкараха два безответни гола чрез Георги Андонов и Венцислав Венгюзов. Първият гол на Верея обаче беше от засада.

В края на първото полувреме Левски успя да се разпише, след като Димитър Пиргов довкара топката след топовен удар на Прохазка, но страничният рефер отсъди засада. Такава обаче нямаше и "сините" за втори път бяха ощетени.

Самият той в края на мача беше изгонен от игра, получавайки директен червен картон за нарушение срещу играч на Верея, който оставаше сам срещу вратаря.

Стартът на сезона за Левски определено е плачевен, тъй като отборът вече изостава от лидерите, а с играта си не показва, че ще е претендент за титлата. Надеждата на всички на "Герена" е, че от следващата седмица Делио Роси ще възроди отбора и той ще заиграе по начин, който отговаря на амбициите, засвидетелствани с голямата лятна селекция на тима.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Схемата с двама нападатели беше нарушена от Асен Букарев, който пусна в игра Габриел Обертан на мястото на Жуниор Мапуку, а "сините" излязоха в схема 4-4-1-1.

Още в 3' обаче Левски вече изостана в състава. При наглед безопасна ситуация топката беше изсипана в наказателното поле. Фенуш с глава успя да свали топката за Георги Андонов. Пиргов можеше да пресече, но не успя, а нападателят стреля от воле и вкара рядко красив гол - 1:0 за домакините.

Това очевидно създаде проблеми при 26-кратните шампиони, които не показаха нищо в атака в следващите минути. Отборът действаше придвидимо, като топката постоянно беше насочвана към Обертан. Той обаче губеше двубоите си срещу Здравко Илиев.

В 28' Верея успя да удвои преднината си. Венгюзов овладя в центъра и подаде към Елиаш Да Силва пред пеналтерията. Той задържа между трима и успя да изведе Венгюзов в наказателното поле, а той нямаше проблем да реализира - 2:0.

10 минути по-късно Левски върна един гол, но той беше скандално отменен поради несъществуваща засада. Прохазка пробва гръмотевичен удар от 25-6 метра, а при добавката Димитър Пиргов реализира. Тогава обаче страничният рефер изненадващо вдигна флага си, но защитникът категорично не беше в положение на засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Нищо в играта на Левски не се промени след почивката. Атаките на Обертан отляво не носеха никаква острота, а играчите в жълто допускаха много лесно да има пробиви към тяхната врата. Асен Букарев реши, че е видял достатъчно и извади Обертан и Вутов, а на терена пусна Нар и Станислав Иванов, който имаше няколко отлични включвания още в първите 5 минути от своята поява.

В края на мача Димитър Пиргов получи директен червен картон, а в края Здравко Илиев пропусна да нанесе 3-и удар по Левски, пропускайки сам срещу Митрев.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ВЕРЕЯ: Аргилашки, Илиев, Енчев, Бен Джемия, Слаев, Балд, Бенгюзов, Фенуш, Елиаш, Йорданов, Андонов.
ЛЕВСКИ: Божидар Митрев, Милош Цветкович, Димитър Пиргов, Георги Ангелов, Мики Орачев, Нелуц Рошу, Роман Прохазка, Габриел Обертан, Антонио Вутов, Жорди Гомес, Сержиу Буш

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двата отбора определиха последния участник от България в квалификациите на Лига европа само преди два месеца. Тогава отборите завършиха 1:1, а Левски се класира напред благодарение на точния си мерник при дузпите.

Иначе Верея не записа дори гол в първите си два мача срещу "сините". С победи от 4:0 в София и 1:0 в Стара Загора, 26-кратните шампиони влизат като фаворит в мача, особено след като Етар започна с равенство 0:0 с Берое, тежка загуба 0:4 от Черно море и минимален успех срещу новака в Първа лига Етър.

В днешния двубой Левски е бъде воден от Асен Букарев, който ще запише едновременно дебют и последен мач начело на отбора, а от следващата седмица в клуба застъпва Делио Роси - бившият треньор на Лацио.

Очаквайте стартовите състави към 17:45 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички