Левски със седма поредна победа за Купата, предстои гостуване на Лудогорец (ВИДЕО)


Левски със седма поредна победа за Купата, предстои гостуване на Лудогорец (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

7360 0

Левски победи като гост Вихър Сандански с 4:1 в двубой от 1/16-финалите за Купата на България. По този начин „сините“ започнаха успешно защитата на трофея си от миналия сезон, който бе спечелен във финала срещу ЦСКА през май.

В герои за гостите се превърнаха Роналдо, Краев, Уелтон и Миланов, след като първите двама вкараха през първата част, а бразилецът и опитният българин оформиха през второто. Почетното попадение за домакините бе дело на Удожи, който даде аванс на домакините след седем минути игра.

Това бе седма поредна победа за Левски в надпреварата за Купата на България, след като през миналата кампания се справи с Марек, Септември Симитли, Септември София, Лудогорец на два пъти и във финала с „армейците“.

Сега Левски ще премери сили отново с Лудогорец в следващия кръг. Двубоят ще бъде само един и е насрочен за 4-ти декември, събота, от 13:30 ч. „Орлите“ също гостуваха в този кръг, но на Розова долина в Казанлък, където спечелиха с 2:0.

Първо полувреме:

Гол! Култовият футболист на домакините Чигозие Удожи шокира гостите в седмата минута, след като при корнер надскочи опитния Георги Миланов и с глава засече центриране на Йордан Минев! 1:0!

Преди това "сините" развиха няколко добри атаки по двата фланга, но не се стигна до нещо опасно. Голмайсторът пресече добър пас пред  наказателното поле, с което спря една от по-опасните атаки. 

В 12-тата минута Валери Георгиев изби в последния момент удар с глава на Роналдо, който в противен случай щеше да изравни резултата. 

Гол! Роналдо успя да изравни в 25-тата минута, след като бе намерен от Ивелин Попов. Бившият национал на България спечели двубой с Георгиев и последвалият пас към бразилеца бе достатъчен да изкара нападателя на голова позиция, от която се възползва по най-добрия начин по диагонала. 1:1!

Гол! Носителят на Купата успя да обърне резултата в 31-вата минута! Андриан Краев се възползва от центриране на Георги Миланов и с глава засече за 1:2!

След седем минути Асен Митков също бе близо до попадение, но левият страничен стълб го спря. Младокът засече избита топка от около 23 метра, но късметът не му достигна. 

Второ полувреме:

Гол! Груба грешка на Дарик Моктар улесни Уелтън, който след рейд наказа домакините за 3:1 в полза на Левски в 64-тата минута. Той бе изведен на левия фланг от Роналдо, но бранителят го затвори и се опита да запази топката около флагчето за корнера. Това обаче не се получи и нападателят на гостите се възползва, напредна и от малък ъгъл простреля Загорски! 

Гол! Георги Миланов увеличи резултата до 4:1, след като вкара от дузпа. До наказателен удар се стигна след игра с ръка в наказателното поле, след което опитният български футболист стреля в долния ляв ъгъл, вратарят позна страната, но малко не му достигна да избие.  

Стартови състави:

Вихрен Сандански:Боян Загорски, Дарик Моктар, Раиф Мурадов, Тамги Лоншел, Валери Георгиев, Руслан Иванов, Чигозие Удожи, Александър Якимов, Флавио Карвальо, Леонардо Силва, Йордан Минев

Левски: Николай Михайлов, Келиан ван дер Каап, Цунами, Георги Миланов, Андриан Краев, Ивелин Попов, Абдулахи Шеху, Уелтън, Роналдо, Патрик-Габриел Галчев, Асен Митков

Преди мача:

Възпитаниците на Станимир Стоилов влизат в двубоя с огромни очаквания, а самият наставник определя турнира като "трамплин" към Европа, след като тимът изостава в шампионата. Левски е в серия от 7 мача без успех и ще се опита да я приключи в Сандански. 

Срещу столичния гранд излиза третодивизионния Вихрен, който е на трето място във временното класиране и дори в последния кръг победи временния водач - Костинброд. Югозападният тим обаче не успя да се справи с дубъла на Левски в София по време на 6-тия кръг (0:0), а по-късно се справи с втория отбор на ЦСКА като домакин (3:2).

"Сините" пристигнаха в Сандански в ограничена група поради контузени и ангажирани с национални отбори и Стоилов няма да има възможност за ротации. Трима юноши пътуват с отбора, а Левски е изявен фаворит в двубоя. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички