Левски със само един защитник, сигурен за мача с Берое


Левски със само един защитник, сигурен за мача с Берое
Снимка: Оф. сайт на Левски

987 0

Голяма дупка зейна в защитата на Левски за мача с Берое. Двубоят е от първи кръг от плейофната фаза на Първа лига и ще се играе в неделя на "Герена".

Оказа се, че до последно под въпрос за мача със старозагорци е Аймен Белаид, който от няколко дни лекува травма в областта на кръста. С идентична контузия е и румънецът Нелуц Рошу, който обаче е със статут на твърда резерва във вижданията на Делио Роси. Белаид и без това е рисков фактор, а ако играе на инжекции, положението в отбраната на "сините" няма да е розово.

Притесненията на италианския специалист ще бъдат до последно, тъй като не се знае в какво състояние ще се върне в отбора Холмар Ейолфсон. Исландецът е с националния отбор на страната си и рано тази сутрин трябваше да играе контрола с Перу в САЩ. Не е ясно дали централният защитник ще се прибере навреме в София и как ще му се отрази аклиматизацията след голямата часова разлика. Преди няколко дни Ейолфсон игра едно полувреме при загубата на Исландия от Мексико с 0:3.

Делио Роси още не е решил дали да рискува с преквалифицирането на друг играч за партньор на Давид Яблонски за неделя срещу Берое. На този пост може да бъде тестван Роман Прохазка, който постепенно изпада от титулярния състав на "сините". Той може да играе като десен бек, дясно крило и вътрешен халф, но на тези постове треньорският щаб вече напипа варианти с други играчи.

Левски има двама млади централни защитници, но те са преотстъпени. Георги Ангелов е под наем във Витоша Бистрица, а Деян Иванов е в Ботев, но от „Герена" вече направиха постъпки да си го върнат и да остане в тима през лятото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички