Левски събра близо 600 хиляди лева след втория етап на кампанията за акциите


Левски събра близо 600 хиляди лева след втория етап на кампанията за акциите
Снимка: Levski.bg

1769 0

От Левски обявиха как е завършил втория етап от процедурата по увеличаване на капитала. Както е известно, тази стъпка бе предприета от мажоритарния собственик Наско Сираков, за да може да се събират средства за покриване на дълга към НАП.

От съобщението на "сините" става ясно, че набраната сума е малко над 585 хиляди лева, които ще бъдат преведени към агенцията по приходи.

Пълното съобщение от "синия" клуб:

Уважаеми левскари,

На 11.06.2023 г. завърши втори етап от процедурата по увеличаване на капитала на „Професионален футболен клуб Левски“ АД съгласно решение на Общото събрание на акционерите на Дружеството от 06.04.2023 г., вписано в ТРРЮЛНЦ на 21.04.2023 г.

В рамките на двата етапа на процедурата бяха записани и заплатени 117 123 броя обикновени поименни акции с право на глас от новата емисия акции с номинална стойност от 1 лв. и с обща емисионна стойност в размер на 585 615 лв.

„ПФК Левски“ желае да благодари на всички акционери, участвали в увеличението, както и на Бизнес Клуб Левски, който записа и заплати 43 110 броя акции с обща емисионна стойност от 215 550 лв.

В изпълнение на решение на Общото събрание на акционерите на Дружеството от 06.04.2023 г. процедурата по увеличение на капитала преминава в своя заключителен трети етап, в който увеличението ще бъде вписано в ТРРЮЛНЦ.

Набраната сума от 585 615 лв. ще послужи за погасяване на главницата от задълженията на „Професионален футболен клуб Левски“ АД към НАП.

САМО ЛЕВСКИ!".

По-рано днес пък бе изтеглен жребият за новия сезон в Първа лига. От него стана ясно, че Левски стартира срещу ЦСКА 1948, а в два поредни кръга ще играе с Лудогорец и ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички