"Левски" срещу Берое в дербито на шампионските заявки


"Левски" срещу Берое в дербито на шампионските заявки

1285 0

Днес на стадион "Георги Аспарухов" ще стане ясно докъде се простират амбициите и реални ли са те за "Левски" и Берое. Двата тима ще се вкопчат в поредния си сблъсък, който ще отговори на много въпроси.

"Сините" стартираха повече от колебливо кампанията, но преди кръга бяха само на три точки от първото място. Берое пък продължава със силните си и постоянни изяви от миналия сезон и през този все още не познава поражението. Старозагорци до момента трудно печелят, но София е идеалното място, където могат да покажат, че през тази кампания имат потенциала да дадат сериозен отпор на Лудогорец и Литекс в битката за златните медали.

През седмицата на "Герена" имаше доста добри новини, но откъм финанси. Освен това отборът бе подсилен с още едно попълнение и така играчите, взети след паузата в първенството в началото на септември, вече станаха трима - Живко Миланов, Владимир Гаджев и Линел Китамбала. Така че "сините" трябва да започнат да показват стабилизиране и в изявите си на терена, а не само откъм изчистване на дълговете и стъпване на здрава основа.

Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев има една голяма въпросителна около стартовия състав - на кой юноша да заложи. Вариантите му не са много - за двубоя със старозагорци са сведени само до два, въпреки че от началото на сезона той използва 8 младоци под 21 години. В момента единственият свободен пост в тима е този на лявото крило. Първи избор за него е Божидар Краев. Най-резултатният играч на тима от началото на кампанията (3 гола) обаче има контузия в кръста.Заради нея той бе сменен още на почивката срещу Славия (1:0), а тази седмица пропусна няколко занимания. затова никак не са малки шансовете Радослав Цонев да започне като титуляр за първи път през сезона.

Иначе останалите 10 в "синята" единайсеторка изглеждат ясни. на вратата ще е Боян Йоргачевич, а пред него карето Живко Миланов, Максимилиан Карнер, Аймен Белаид и Веселин Минев. Малка е вероятността Деян Иванов да замени Белаид, за да може като ляво крило да действа някой друг освен Краев или Цонев. В халфовата линия ще си партнират Георги Костадинов и Джереми Де Ноойер, а Владимир Гаджев ще остане на пейката. Вдясно на напдението ще е Роман Прохазка, а като плеймейкър ще действа Мигел Бедоя.На върха на атаката ще бъде предпочетен отново Умар Диаби, който се отпуши срещу Славия, а Атанас Курдов ще е на пейката. Там комания ще му прави Денис Махмудов, който така и не успява да разкрие качествата си.

Треньорът на Берое Петър Хубчев няма да изневери на стила си на "Герена". Той ще иска тимът му да действа стегнато в собствената си половина, като не оставя никакви пространства за флангови атаки на домакините. "Заралии" ще разчитат на сериозна битка по целия терен и добре организирани контри.

Съставът на беройци едва ли ще претърпи промяна в сравнение с последните два мача - гостуването на Литекс (1:0) и домакинството на Лудогорец (0:0). На вратат ще е Благой Макенджиев, а пред него в отбрана ще са Венцислав Василев, Веселин Пенев, капитанът иво иванов и Георги Динков. Тандем вътрешни халфове ще са Джоман и Том, а пред тях ще действа Елиаш. като централен нападател пак ще играе Спас Делев, а по крилата ще са "синият" юноша Стивън Петков и Неманя Милисавлевич. Новото попълнение и бивш играч на софиянци Исмаил Иса най-вероятно ще остане сред резервите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички