Левски спря лошата поредица със солиден успех над Монтана


Левски спря лошата поредица със солиден успех над Монтана
Снимка: LAP.BG

5315 0

Закъсалият гранд Левски поднови кампанията си в Първа лига с първа победа от 4 мача насам, след като "сините" съумяха да неутрализират Монтана и да спечелят с 2:0 в предпоследен мач от 17-ия кръг на шампионата. 

Столичният гранд изигра солиден двубой, в който вкара по едно попадение в двете полувремена. Голът на успокоението падна в 14', след като триходова комбинация между Райнов, Робърта и Димитров завърши с гол на крилото. 

В началото на второто полувреме пък Стивън Петков реализира красив гол, с който даде категоричен аванс на своите и гостите нямаше как да се надяват на обрат. 

Успешни дебюти записаха две от новите попълнения на столичани - стражът Звонимир Микулич и защитникът Ребин Сулака, но и двамата нямаха много работа в мача. Славиша Стоянович демонстрира и нова схема, като в големи периоди от мача Левски играеше в класическо 4-4-2, което преминаваше в 4-4-1-1 и 4-2-3-1. 

Монтана имаше няколко положения, особено в началото на мача, но след първия гол за "сините" гостите нямаха шансове да направят срещата по-интересна.  

В класирането Левски успя да се изкачи с няколко позиции и вече е на 8-о място с актив от 18 точки, но все още изостава от зона "топ 6" на цели 9 точки. Последната позиция в лидерската група е за ЦСКА 1948 с 27 точки. Монтана е 11-и с 14 точки. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Стартът на мача бе даден с топка във владение на Левски. Теренът беше добре почистен от тежкия сняг, който падна над София в последните 24 часа, но въпреки това условията за футбол не бяха оптимални. Първата ситуация в мача беше в наказателното поле на Левски, като Тони Тосев центрира от пряк свободен удар в малкото наказателно поле, където Цонков беше останал непокрит, но не успя да засече добре топката - пропуснат шанс за гостуващата селекция. 

В 12' гостите искаха дузпа в тяхна полза, след като Живко Атанасов фаулира Билал Бари на границата на наказателното поле, но главният рефер прецени, че контактът е осъществен преди нападателя на влезе в пеналтерията. След центрирането отново Цонков можеше да се разпише, но беше неточен. 

В 14' с първата си отлична акция в мача Левски успя да открие резултата. Мартин Райнов отне топката по дясното крило и между няколко футболисти намери Робърта в центъра пред наказателното поле. Той от своя страна веднага продължи за Здравко Димитров отляво, като крилото нахлу в пеналтерията, залъга, че ще бие, и сви топката към десния си крак, финтирайки защитник. Последва отличен удар, който направи стража на гостите безпомощен - 1:0 за "сините". 

След попадението Левски имаше инициативата, но отборът на Стоянович не съумяваше да осъществи опасни положения. Натискът се изрази единствено в един по-опасен пробив на Робърта през центъра на защитата, спрян с цената на нарушение пред пеналтерията, както и опит на Найденов да излезе на стрелкова позиция с двойно подаване с Робърта, но нападателят не успя да изведе халфа добре в наказателното поле. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50' Левски организира отлична акция, като в основата ѝ беше Тома Даске. Той първо отне топката и я насочи по дясното крило за Найджъл Робърта. Той проби отдясно и, въпреки че първоначално не успя да подаде за Здравко Димитров, топката се върна към него и я насочи към Даске вдясно пред наказателното поле. С едно докосване той намери Стивън Петков на границата на пеналтерията, а нападателят стреля без подготовка много точно в долния десен ъгъл - 2:0 за домакините. 

След втория гол темпото в мача спадна и Левски нямаше почти никакви проблеми да затвори срещата. Монтана имаше само едно положение, като в средата на полувремето Бари получи отличен пас в наказателното поле, но не успя да уцели топката. 

До края на мача преобладаваха нарушенията, което накъса и самата игра, и интересни ситуации пред двамата вратари нямаше. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Левски: Звонимир Микулич, Живко Атанасов, Тома Даске, Ребин Сулака, 6 Ивайло Найденов, Мартин Райнов /к/, Патрик Габриел-Галчев, Стивън Петков, Здравко Димитров, Найджъл Робърта, Насиру Мохамед

Монтана: Благой Макенджиев; Александър Башлиев, Иван Михов, Стоан Предев, Стефан Цонков, Радослав Терзиев, Йордан Йорданов, Тони Тасев, Билал Бари, Николай Минков, Сергей Георгиев

ПРЕДИ ДВУБОЯ 

Левски влиза в срещата от незавидната 9-а позиция, като след 16 изиграни двубоя "сините" имат едва 15 точки в своя актив - на цели 12 от заветната цел, която е влизане в топ 6 на шампионата. Монтана е само с една точка зад столичани, но се намира в "групата на изпадащите" в момента. 

По време на подготовката Левски демонстрира подобрена игра спрямо последните кръгове от шампионата и записа 4 победи и 2 загуби. Иначе възпитаниците на Славиша Стоянович са в серия от 4 поредни двубоя без победа в родния шампионат. По време на подготовката пък Монтана не записа победа - 1 равенство и 3 поражения. 

Отсега нататък в Левски ще трябва да се оправят без две от водещите си фигури в последните година и половина, като Паулиньо и Станислав Иванов вече не са част от селекцията на столичани. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички