"Левски" скъси пътя до евролиценза на милион лева


"Левски" скъси пътя до евролиценза на милион лева
Снимка: БГНЕС

1140 0

След като приключи треперенето за място в топ 6 - мисия неуспешна, в "Левски" започна друго треперене - това за евролиценза. "Сините" вече нямат шанс да се класират за евротурнирите чрез първенството, затова ще го гонят чрез спечелване на Купата. Но дори и да го спечелят, "сините" ще играят в Европа само ако изчистят дълговете си, които към момента са спаднали до един милион лева, твърди "7 дни спорт". Срокът за погасяването им е до края на месец март.

В началото на годината председателят на УС Иво Тонев обяви, че клубът трябва да погаси дългове в размера на 1,7 млн. лева, за да вземе "Левски" лиценз. След като изчистиха няколко от задълженията и инкасираха приходи от около 300 000 лева от кампанията "Левски е твой", "сините" стопиха страшната сума до милион.

От "Герена" вече се разплатиха с Кевин Бру и с Черноморец за Пламен Димов. Остава да се направят плащания към още няколко клуба, сред които е Локомотив (Пловдив) за трансфера на Аймен Белаид.

Собственикът Тодор Батков взе кредит в края на януари, за да плати забавените заплати за предишните два месеца и да предотврати евентуален бунт в отбора. Тогава адвокатът разчиташе, че до началото на март ще бъде подписан договор с нов силен спонсор, който да помогне на „Левски" в изчистването на задължения и взимането на лиценз. Това не се случи, а в комплект и с минималния интерес, който ще предизвикат предстоящите мачове с изпадащи на Герена, „сините" трябва да предприемат спешни мерки, ако искат да вземат евролиценз.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички