С Гонзо и Батков следващата цел е "Б" група


С Гонзо и Батков следващата цел е "Б" група

2118 0

Старите левскари си задават един тягостен въпрос - има ли още какво да се случи? Има ли още мъка на тоя свят, която не са изпитали покрай любимия отбор? Има ли граници на резила след шест години без титла и купа. След европозори от рода на Сараево и Иртиш. Има ли още за затъване след шест поредни загуби от ЦСКА.

Дуетът Гонзо-Батков достави поредната горест за левскарите. Седмо място и доиграване на първенството във втората шестица. Нулевата шампионатна година завърши преждевременно. Планът бе преизпълнен от отличниците Гонзо и Батков десет кръга предсрочно.

За начало на изоставащите трябва да бъде преподаден урок по история. Това, което ЦСКА направиха, не защото толкова го искаха, а защото и те горките са слаби като кучета, отново е славен син патент.

Старите левскари помнят с умиление не само титлите и европодвизите, а и всички велики моменти, когато косвено и индиректно са причинили мъка на своя враг. И на неговите сателити. Батков и Гонзо са двойкаджии в уроците по левскарство и няма как да знаят, че през 1978 година Левски направи Локомотив шампион на България и радостта на сините фенове бе огромна. Тогава се състоя паралелен слалом на двата централни стадиона в столицата. ЦСКА бързо поведе с 4:0 на своята тогава Славия, но Левски и Локомотив пък завършиха 3:3 и шампиони станаха железничарите. Така се написа една от най-славните страници в синята история. Какъв феърплей, какви пет лева, това е вечният съперник ЦСКА!

Осем години по-късно по подобен начин Левски тикна Берое към единствената им титла. Даде им мача на "Герена" (2:3) и попречи на тогавашните шпатиони (б.а. -това бе прозвището на Тракия, сега Ботев, при техния човек Иван Шпатов) да станат и шампиони на България. Така се твори история, на мача с Берое феновете на Левски искаха точно това от своите любимци и го получиха. И им остана скъп спомен за цял живот.

Сега скъп спомен за цял живот остана на скъпите армейци. Oттук нататък до во веки веков те ще помнят този сладък миг на върховна наслада, който им се случи в Коматево. Нито могат да станат шампиони, нито пък нещо добро може да им се случи в Европа. Но споменът от Коматево ще им сгрява душите и сърцата. А мъката пак е за старите левскари. Защото новите ще продължават да си пеят "Кога на Гонзо паднете", ама единственото нещо, което падна на Гонзо и той му разказа играта, е вековният футболен клуб Левски. Този вредител заедно с ортака си Тошко унищожиха Левски до основи. Те са главните виновници за поредния подарък към армейците. Които между другото виждат в това някаква проява на изначална справедливост заради отнетото им участие в Шампионска лига през 2008 година. Което лъжливият Тошко си го приписа за собствена заслуга, а дори и това не отговаря на истината. Но като тръгнат лъжите, нямат край. А тези в Левски са като Ниагарския водопад. Тези хора не познават нищо друго освен лъжата. Като това, че през тази година са положени основите на бъдещия невероятен възход на синия клуб. Възход, който сигурно ще завърши в групите на Шампионска лига. Какъв трябва да е човек, който трябва да говори такива глупости. Само глупак - лошото е, че в такива се превърнаха всички привърженици на Левски. Дори и старите левскари, които миналата година направиха с присъствието си грандиозния юбилей. Напълниха собствения си стадион "Васил Левски" и сътвориха спортното събитие на годината. Но това се случи заради хубавите спомени, сред които са и всички сладки, преки и косвени обиди към вечния враг. А сега и преките, и косвените обиди са в другата посока. И на следващия юбилей няма да има какво да се празнува.

Най-лошото е, че Левски стои в задънена улица. На коловоз, по който не пътуват влакове. Гонзо и Батков си остават все така недосегаеми. Няма как да има справедливост и катарзис, без престъплението да получи съответното наказание. А то не е и кой знае какво, просто да се махнат! Да ги няма в Левски! Отново ще се говорят приказки за бъдещето. Да, но сега сме 16 март 2015 година. И Левски не е сред първите шест клуба в България. И това не се случи вчера, а преди три месеца, когато на "Овча купел" резултатът беше 3:1 за Славия. Когато треньор на отбора бе... знаете Кой! И той чувал ли е за моралната категория отговорност, за която между другото му намекна Херо. Защото Херо го чакаше това, което днес се случва със Стойчо. Ама и на Стойчо Стоев не му е ясно в какво се е забъркал. А неговата лична драма не е никак малка. Преди една година да играеш с Валенсия на осминафинал в. Лига Европа, а в следващите два месеца 10 безсмислени мача за обиграване. От "Местая" и "Олимпико" до "Ямача" и "Бончук"! Каква поредна футболна драма.

И няколко думи за двубоя в Коматево. Циркове стават с добри артисти. Отборът на ЦСКА е съставен от много слаби изпълнители, за да бъде заподозрян в участие в цирк. Червените взеха с минимални усилия от мача единственото, което на този етап е по силите им. Това да причинят нова мъка на сините. Няма как да станат шампиони, налудничави са приказките за Шампионска лига. Дори второто място може да им се изплъзне в края на сезона. Браво на Ботев, че играха много навито и си заслужиха голяма награда. За тях това шесто място в редовния сезон е равно на титла.

Какво ще стане с Левски? Прави се кампания за събиране на дарения, което граничи с цинизъм. Към всичко останало позорът трябва да бъде и заплатен. При запазване на същите изпълнители. По същата логика догодина пак! И пак, и пак.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички