Левски си спомни за Сашо Костов и припомни негови думи, които "отекват все по-силно"


Левски си спомни за Сашо Костов и припомни негови думи, които "отекват все по-силно"
Снимка: ПФК "Левски"

2783 0

От Левски напомниха с публикация в официалния си сайт, че в днешния 2 март легендата на клуба Александър Костов трябваше да навърши 85 години.

*Трикратният шампион на България и шесткратен носител на Купата, който има 330 мача и 83 гола за "сините", си отиде от този свят на 15 април 2019 година.

"Човекът, който знаеше какво значи да обичаш, уважаваш и носиш в сърцето си "синята" идея" - пишат по негов адрес от "Герена" и допълват: "Днес липсата му се усеща все така осезаемо, а думите му, че "левскарският дух никога няма да умре" отекват все по-силно".

"Сашо Костов бе от тези играчи, които не можеха да останат незабелязани. Затова и остава със златни букви в историята на клуба като един от основните стълбове, които крепят левскарските ценности. Отиде си на малко повече от четири по 20, както обичаше да казва той. Отиде си, за да продължи да ни преподава какво е да си левскар! Почивай в мир, бате Сашо! Ние никога няма да те забравим!", завършват от клуба.

Ето какво гласи цялата публикацията:

"Днес един от най-ярките символи на левскарството Александър Костов трябваше да навърши 85 години.

Човекът, който знаеше какво значи да обичаш, уважаваш и носиш в сърцето си „синята“ идея ни напусна на 15 април 2019 г.

Днес липсата му се усеща все така осезаемо, а думите му, че "левскарският дух никога няма да умре" отекват все по-силно.

Ще помним винаги усмивката, която не слизаше от лицето му, въпреки тежко преживените загуби на приятели и трудностите, през които премина. Ще помним уроците и онези мигове, в които се връщаше назад в спомените си.

Зад гърба си Сашо Костов остави участие на световните първенства в Чили и Англия. Има 330 мача и 83 гола за „сините“. Три пъти бе шампион на България и петкратен носител на Купата.

Сашо Костов бе от тези играчи, които не можеха да останат незабелязани. Затова и остава със златни букви в историята на клуба като един от основните стълбове, които крепят левскарските ценности. Отиде си на малко повече от четири по 20, както обичаше да казва той. Отиде си, за да продължи да ни преподава какво е да си левскар!

Почивай в мир, бате Сашо! Ние никога няма да те забравим!".

*Още новини около Левски четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички