Левски си отдъхна - Уелтън и Цунами взеха българско гражданство?


Левски си отдъхна - Уелтън и Цунами взеха българско гражданство?
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

23086 0

Две от звездите на Левски са получили българско гражданство, твърди вестник "България днес". Това са бразилците Уелтън и Цунами, като ходът на "синьото" ръководство е стратегически.

Ползата на "сините" от това

С връчването на бека и нападателя на български паспорти клубът освобождава две места за чужденци извън Европейския съюз в състава. Според наредбите на БФС максимум петима такива играчи могат да са едновременно на терена в мачовете от Първа лига.

Нааред с това клубът е улеснен и логистично. С български паспорти Уелтън и Цунами много по-лесно могат да пътуват за мачове и лагери в чужбина с тима. Те вече не се нуждаят от допълнителни документи.

Как избегнаха ситуацията на Петрис

Българското гражданство е помогнало много на Левски при пътуването до Скопие за мача с Шкупи. Бразилците, подобно на Жереми Петрис, са били забравили нужните документи за чужденци. Българските лични карти обаче са им позволили да минат границата без проблем.

Нападателят и бекът преминаха на "Герена" в края на 2021 година и бързо се превърнаха в основни футболисти на "сините". За единия дори се твърди, че ще получи нов договор от Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички