Левски ще затвърждава доброто представяне срещу Шкупи, а ЦСКА и ЦСКА 1948 ще търсят обрати


Левски ще затвърждава доброто представяне срещу Шкупи, а ЦСКА и ЦСКА 1948 ще търсят обрати
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1551 0

Тази вечер трите ни отбора представители ще  изиграят реваншите във втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Левски, ЦСКА и ЦСКА 1948 завършиха при различни резултати в първия двубой, но и трите тима ще се борят за класиране напред в турнира.

От 20:00 часа на стадион "Георги Аспарухов" Левски посреща северномакедонския Шкупи с добър аванс от 2:0 след първата среща в Скопие. По същото време ЦСКА гостува на Сепси в опит да превъзмогне пасив от 0:2. В 21:30 часа българско време ЦСКА 1948 гостува на ФКСБ, като има да навакса един гол разлика.

Левски единствен от родните представители победи в първата среща

Въпреки инцидентите преди срещата и ужасния терен, на който се проведе двубоя. "Сините" излязоха на игрището, след като техен запалянко бе наръган с нож, а точни за победата над Шкупи бяха бразилците Уелтън и Роналдо.

Реваншът на "Герена" ще се играе без гостуващи привърженици след случилото се преди седмица, а „сините“ отнесоха солидна глоба от 40 000 евро от УЕФА за различни провинения на привържениците си в Скопие. Столичани са в добра форма, след като отстъпиха на ЦСКА 1948 с 1:2 у дома на старта на сезона в Първа лига – оттам насетне последваха три последователни успеха във всички турнири, като освен Шкупи бяха победени Ботев Пд и Локомотив София в местния шампионат. Ако отстрани северномакедонците, Левски ще играе с победителя от двойката Апоел Беер Шева (Израел) – Паневежис (Литва).

Трудна задача пред ЦСКА и ЦСКА 1948

ЦСКА има тежка задача на реванша в Румъния, след като на "Българска армия" изиграха слаб мач и загубиха с 0:2. Загубата "взе главата" на сръбския специалист Саша Илич бе освободен от поста, а на негово място се завърна Нестор Ел Маестро, който ще направи повторния си.

ЦСКА разочарова и в Първа лига, където стартира с разочароващо нулево равенство срещу Хебър, преди да победи новака Крумовград с минималното 1:0. Ако съумеят да елиминират Сепси, „червените“ ще се изправят срещу казахстанския Актобе или Торпедо Кутаиси от Грузия.

"Без значение от резултата сезонът ще продължи и след мача. Отговорът, който видях от играчите беше положителен. Искам различен стил футбол в сравнение с миналата година, но сравнение с това преди 5 години. Без да ви казвам твърде много, ще играем по по-активен начин, начин, който е по-подходящ за отбор като ЦСКА", заяви Нестор Ел Маестро.

Гол пасив и за ЦСКА 1948

ЦСКА 1948 също има да наваксва, но само гол пасив срещу друг румънски тим – ФКСБ. Възпитаниците на Атанас Рибарски загубиха минимално на Националния стадион, но остават с шансове да отстранят съперника. "Червените" започнаха новия сезон в Първа лига с успех над Левски на "Герена", преди да вземат и домакинството си на Пирин Благоевград с класически резултат.

Гостуването на Арда в Кърджали от третия кръг на първенството бе отложено поради ангажиментите на „армейците“ в третия по сила евротурнир. При елиминиране на ФКСБ, ЦСКА 1948 ще играе в следващата фаза на надпреварата с датския Норшелан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички