Левски ще се бори и срещу статистиката, има само една победа при нидерландски съдия и то като гост


Левски ще се бори и срещу статистиката, има само една победа при нидерландски съдия и то като гост
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1417 0

Левски и Айнтрахт Франкфурт завършиха 1:1 в първия плейофен двубой в Лигата на конференциите. И макар шансовете на "сините" да не са оценени като големи, то реваншът остава отворен.

А той ще бъде ръководен от нидерландска съдийска бригада. Главен арбитър е Алард Линдхаут, като досега на български тимове в Европа той е бил само четвърти рефер. Става дума за двубоя между Зрински Мостар и Лудогорец през 2018 г., който завърши 0:0.

Лоша статистика на Левски при нидерландски съдии

Относно статистиката на Левски при нидерландски съдии тя не е никак добра. От 5 мача със съдии от ниската земя Левски има една победа, едно равенство и три загуби.

Интересното е. че първата поява на нидерландски рефер на мач на "сините" в Европа е точно срещу германски отбор, какъвто срещат и сега. Става дума за битката с Вердер на прага на групите на Шампионската лига през 1993 година. Този мач завърши 2:2, а главен съдия беше един от топ арбитрите по онова време - Марио ван дер Енде, пише "Мач телеграф".

Две години след този мач дойде единствената победа на Левски с нидерландски съдия, при това на чужд терен. Тогава "сините" биха с 1:0 в Букурещ румънския гранд Динамо. Голът реализира Георги Иванов - Геша, а съдия бе Ролф Линге.

Най-лоши са спомените от Дик ван Егмонт. През 1998 г. той даде сузпа срещу "сините" срещу Копенхаген, гарнирана с червен картон за Владимир Йонков. След почивката пък изгони и Станимир Господинов. Така Левски доигра срещата с 9 души и загуби с 0:2. Рене Теминк пък два пъти е свирил при загуби на Левски в Европа - срещу Ливърпул на "Анфийлд'' през 2004 г. и през 2008-а срещу Жилина. След реванша с Айнтрахт пък Левски може да се раздели с халф, като ще получи 6-цифрена сума за него.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички