„Левски“ ще разчиства стари сметки срещу Славия


„Левски“ ще разчиства стари сметки срещу Славия
Снимка: levski.bg

1724 1

"Левски" ще опита да разчисти част от сметките си със Славия днес. Напоследък те не са никак малко и се трупат от края на миналата година. „Сините“ обаче не са в ролята на фаворит. Поне това сочи класирането - преди началото на кръга „белите“ бяха трети в подреждането, а „сините“ - пети, с три пункта по-малко от столичния си съперник. Освен това са и в серия от три поредни загуби от Славия.

Всъщност първата от тях прати тима от „Герена" в глух коловоз на 13 декември 2014-а. Тогава белите спечелиха с 3:1 на "Овча купел" (първа победа в дербито на техния стадион) и на практика спряха "Левски" от участие в първата шестица на първенството. След това ги удариха още два пъти.

Със сигурност Иван Колев ще иска да остави името си в историята като първия наставник на Славия, спечелил четири пъти поред дербито в „А“ група.

До момента възпитаниците му се представят повече от добре в първенството и са приятната изненада. Те обаче играят по-трудно на свой терен. И срещу "Левски" ще трябва да превъзмогнат това. Плюс за Славия е, че съперникът е отбор, който иска да води играта, и така домакините ще се чувстват комфортно, като използват силното си оръжие – контраатаките. Целта за „белите“ ще бъде да уплътняват пространствата в собствената си половина, а в предни позиции да разчитат на бързината на Антон Карачанаков и креативността на французина Жереми Манзоро.

Иван Колев се колебае на кого от вратарите си да заложи. Георги Петков е излекуван от контузия в лакътя. В негово отсъствие много силно се представи Марио Кирев. Малко по-големи обаче са шансовете на Петков да започне срещата. Колев няма да може да използва неизменния титуляр Диего Фераресо. Бразилецът е наказан. Очаква се той да бъде заменен от Цветомир Панов, който досега действаше на противоположния фланг. Като десен бек пък ще излезе Мартин Дечев. Добрата новина за „белите“ е, че вече напълно възстановен от контузия е Костадин Дяков. Почти сигурно той ще действа до Франк Мбарга. Пред тях ще е Семерджиев, а на върха на атаката ще е Ивайло Димитров.

Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев пък ще направи размествания в защита и предни позиции. В центъра на отбраната ще се завърне изтърпелият наказание Аймен Белаид, който ще смени юношата Деян Иванов. Почти сигурно повторен дебют ще направи Живко Миланов, който ще играе десен бек. Това ще прати вдясно на полузащитата Роман Прохазка. Очаква се в центъра на халфовата линия отново да си партнират Джереми де Ноойер и Георги Костадинов, въпреки че първият се присъедини към отбора едва в петък заради ангажименти към националния тим на Кюрасао.

За левия фланг на атаката Стоев разполага с три опции - Мики Орачев, Денис Махмудов и Божидар Краев. С най-големи шансове да започне в стартовата единайсеторка е последният. На върха на атаката Стойчо Стоев готви изненада. Той планира за първи път да пусне като титуляр французина Умар Диаби. Зад него ще е испанецът Мигел Бедоя, а Атанас Курдов ще остане на скамейката.

Целта пред „сините“ е победа с добра игра. Защото в предишните два кръга отборът загуби с 0:1 от Локомотив в Пловдив, а след това стигна само до 0:0 срещу Пирин на „Герена". И трета поредна грешна стъпка ще дойде в повече на запалянковците. А сезонът на "Левски" ще тръгне пак към нулев. Което несъмнено ще покачи напрежението в клуба.

Славия пък излиза за рекорд - никога в 100-годишната история на дербито не е печелил 4 пъти поред над „сините“. Три последователни успеха „белите“ постигнаха и през 1959 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички