Левски ще гони своето футболно чудо срещу Айнтрахт Франкфурт в Европа


Левски ще гони своето футболно чудо срещу Айнтрахт Франкфурт в Европа
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

3892 0

Левски ще гони своето футболно чудо тази вечер! И ще се надява то да се случи чрез отстраняване на Айнтрахт Франкфурт, с което си да си осигури влизане в групите на Лигата на конференциите. Двубоят на "Дойче банк Парк" е от 21:30 часа българско време.

Ще повлияят ли проблемите на Айнтрахт?

Първият двубой завърши 1:1, като късен гол на Асими Фадига хвърли в екстаз препълненият национален стадион в София и накара "сините" фенове да мечтаят. На всички е ясно, че безспорният фаворит остава именитият немски съперник, но с добрата си игра Левски показа, че може да се бори дори и срещу изявени фаворити.

Айнтрахт е носител на трофея от Лига Европа за сезон 2022/23 и осминафиналист от последното издание на Шампионска лига. В последните седмици обаче и нещата при тях не са съвсем гладки, като голямата звезда на тима Рандал Коло Муани иска да напусне, за да подпише с ПСЖ.

Немският тим отхвърли няколко оферти за нападателя, който пък отказа да тренира в навечерието на сблъсъка със "сините" и няма да вземе участие в днешния двубой. Друг основен играч Яспер Линдстрьом пък подписа с Наполи, което е още една добра новина за Левски.

С добра игра Левски ще преследва чудо

Наставникът на столичани Николай Костов обаче бе категоричен, че неговият отбор не трябва да се интересува от тези неща, а да гледа единствено своята игра. Той иска от своите възпитаници добро представяне и максимални усилия, чрез които да се опитат да отстранят големия фаворит. От състава на Левски с травма е Марин Петков, който едва ли ще бъде рискуван в днешния мач, а липсващ е трайно контузеният нападателят Билал Бари.

26-кратният шампион на България  получи почивка в Първа лига, като отложи двубоя си с Арда. "Орлите" пък имаха тежък мач спасиха точката при визитата си на Майнц в 91-а минута. Дали това ще окаже влияние и ще успее ли Левски за първи път над 10 години да влезе в групите на европейски турнир - предстои да разберем. Със сигурност обаче феновете на тима, които навсякъде подкрепят любимците си, изпитаха неописуеми моменти в последните няколко седмици, които едва ли някога ще забравят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички