"Левски" ще чака от Курдов приближаване на точка от лидерите


"Левски" ще чака от Курдов приближаване на точка от лидерите

1238 0

"Левски" днес има шанс да доближи на точка лидерите в класирането Лудогорец и Литекс. Разградчани и ловчанлии направиха 1:1 и нито един от тях не успя да дтъпне напред. "Сините" могат да започнат да дишат във врата на водачите при победа над "Ботев" (Пд).

Домакините от "Герена" са амбицирани да се реваншират на своите фенове заради слабото представяне за купата срещу Поморие, когато само късметът ги прати в следващия етап.

Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев има пред себе си голямата дилема дали отново да заложи на разочаровалия Атанас Курдов в нападение или да предприеме нов ход.

Курдов записа много слаби мачове за сезона, а върхът на всичко бяха пропуските му за купата. Последен шанс на Курдов дават и "сините" фенове, като те ще свалят доверието си, ако продължи с яловите си изпълнения и днес.

Иначе на вратата на "Левски" отново ще застане Боян Йоргачевич, а карето пред него ще оформят Живко Миланов вдясно, Макс Карнер и Белаид в средата и Веско Минев отляво. В средата на терена ще си партнират Георги Костадинов и Джереми Де Ноойер, амалко пред тях ще действа Владимир Гаджев. По крилата ще се вихрят Роман Прохазка и Ради Цонев, а сам напред ще е Курдов. Все пак има и малка вероятност на върха на атаката да се появи Линел Китамбала.

В "Ботев" (Пд) ще се опитат да изненадат "Левски" насред "Герена". Пределно мобилизиран за успех срещу "сините" е и наставникът на "канарчетата" Ермин Шиляк, който има победа над тях като играч на словенския кошмар на "Левски" - Олимпия Любляна.

Проблемите около окомплектоването на състава са същите. Продължава възстановяването на Мариян Огнянов и Серкан Юсеин. Освен тях вратарите Валентин Галев и Мартин Димитров се оплакват от травми, като след последната тренировка се очакваше Шиляк и екипът му да преценят кой от тях да попадне в групата за резерва на Виктор Голас. Очакванията са словенският наставник да заложи на състава от визитата на Лудогорец. Все пак не е изключеноШиляк да пусне Варела сред титулярите, а Старокин да остане резерва.

Треньорът на "Ботев" се очаква да подреди състава си в схема 4-2-3-1. Атаката ще води Алекс Колев, а зад него ще напада Лъчо Балтанов. По крилата ще действат Васев и Дани Генов, докато в средата на терена ще си партнират Милен Гамаков и Орлин Старокин. Защитното каре пред Голас ще оформят Христов, Николов, Златков и Марин.

Мачът започва в 20.00 часа и ще бъде предаван пряко по "Диема Спорт".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички