Левски ще бори куп проклятия в Никшич, излиза с една промяна


Левски ще бори куп проклятия в Никшич, излиза с една промяна
Снимка: БГНЕС

1681 0

Тази вечер черногорският Сутиеска посреща Левски в мач реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Сблъсъкът е от 21:30 часа на стадион "Градски“ в Никшич.

"Сините" имат комфортен аванс от 3:1 на "Герена“, но днес ще преследват нов успех, с който да покажат, че са безспорно по-силният отбор.

Черногорците запазиха надеждите си живи за продължаване в следващата фаза с гола, който отбеляза Божо Маркович в края на сблъсъка в София. И днес ще се надяват на ранно попадение, с което да разконцентрират играта на столичани. След това ще пробват да ударят още веднъж.

Треньорът на домакините Никола „Пецо“ Ракойевич ще може да разчита на сериозни подкрепления в състава си. В него се завръща титулярният вратар Владо Гилиен, който бе наказан за първата среща. На линия ще са и нападателите Игор Иванович и Бранко Божович, които са излекувани от контузии.

В Никшич Левски ще се опита да сложи край на доста негативни серии и да отвори нова страница в историята си. Първото проклятие, което ще трябва да борят те, е "негативният резултат 3:1“. Те никога не са продължавали напред, след като са стигали до подобна победа у дома (отпадали са два пъти). Освен това "сините" нямат елиминиран съперник от седем години, когато отстраниха последователно ирландския Дъндолк и шведските Калмар и АИК, за да играят в групите на Лига Европа. Последните 4 пъти Левски неизменно отпадаше още на първото стъпало в евротурнирите – от Спартак Търнава, Сараево, Иртиш и Марибор.

Николай Митов не възнамерява да прави големи промени по състава спрямо този от първия мач на "Герена“. Той ще се довери на вратата на Божидар Митрев, който отново ще носи капитанската лента.

Пред стража ще действат Милош Цветкович, Давид Яблонски, Димитър Пиргов и Иван Горанов.

Очаква се обаче Митов да направи една рокада, която е свързана с Франсис Нар. Ганаецът започна по левия фланг на нападението в София, но се представи много слабо. Затова и почти сигурно той ще остане на резервната скамейка. А вместо него на крилото ще застане Антонио Вутов. Така Васил Панайотов ще бъде преместен по-напред и няма да е до Роман Прохазка в ролята на дефанзивен халф, а като такъв ще излезе Георги Ангелов.

Вдясно ще е Бабатунде Аденижи, а на върха на нападението ще застане Жуниор Мапуку. Така новите попълнения, които се очаква да започнат мача в Никшич, ще са шест – Горанов, Цветкович, Ангелов, Вутов, Панайотов и Мапуку. А "сините" ще действат по-"на сигурно“ в средата. Централният нападател Серджиу Буш ще се появи на терена през второто полувреме.

Крайният победител от Сутиеска – Левски ще играе във втория квалификационен кръг срещу Хайдук Сплит. Мачовете от следващата фаза са на 13 и 20 юли, "сините" гостуват в първата среща в Дуго Поле. А реваншът е при затворени врати.

Левски има добри спомени от хърватите – елиминира ги през сезон 1999/00, за да достигне до мачове с Ювентус. Това е целта и през тази кампания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички