Левски с впечатляващ бой над Славия на Националния стадион


Левски с впечатляващ бой над Славия на Националния стадион
Снимка: Официален сайт на Левски

2932 0

Левски записа най-категоричната си победа в  Първа лига досега, след като възпитаниците на Люпко Петрович удари с 4:0 Славия на стадион "Васил Левски" в столицата.

След слабо начало на мача "сините" се разиграха след 20-ата минута на двубоя. Аниете даде аванс на своите в 21', а 20 по-късно Адениджи удвои.

През вторите 45 минути на терена имаше само един отбор и това беше Левски. Третото попадение в мача беше дело на Георги Костадинов в 62', а отново 20 минути по-късно Краев вкара за 4:0.

Това е най-убедителният успех на "сините" над Славия от 2005 година насам, когато воденият от Станимир Стоилов тим би с 5:0 на "Герена".

С успеха си Левски събра актив от 8 точки - на 2 от лидерите Дунав и Черно море.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата почна с много брак в действията и на двата отбора. "Сините" се опитваха по-често да играят с топката и да упражнят преса, но тя не даде ефект. Още в самото начало Краев и Аниете сбъркаха няколко важни подавания.

В 15' дойде и първото по0опасно положение. Ивайло Димитров получи топката в пеналта и стреля, но Йоргачевич се намеси добре. Още в следващата си атака Сердеров навърза няколко играчи и нахлу в наказателното поле, но след шпагат на Александров топката излезе в корнер.

6 минути по-късно обаче дойде гол за Левски. Краев проби през центъра и пусна на дясното крило за Адениджи. Нападателят пусна прострелен пас пред малкото наказателно поле и намери Аниете, който засече във вратата - 0:1.

Последваха скучни минути на "Васил Левски", преди тишината да бъде блокирана в 40'. Александров с шпагат изчисти напред топката, като това се превърна в бърза контраатака. На върха се озова Адениджи, който надбяга Петко Христов и реализира с хладнокръвие за 2:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Славия можеше да инкасира бързо ново попадение, но за щастие на Георги Петков Краев и Нар бяха прекалено неточни в завършващата фаза. "Белите" не показваха почти нищо през първите минути на втората част и Левски спокойно разиграваше в търсене на 3-и гол.

Логичното се случи в 63', когато Левски вкара 3-и гол. Краев комбинира на лявото крило с Аниете, който нахлу към наказателното поле. С петичка той успя да намери Костадинов, който финтира защитник и вкара в горния десен ъгъл - 3:0.

Божидар Краев успя да подпечата доброто си представяне в мача и с попадение. В 82' крилото получи отличен пас от резервата Венцислав Христов и вкара 4-и гол във вратата на "белите".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Славия: Георги Петков, Георги Пашов, Александър Бранеков, Петко Христов, Емил Мартинов, Омар Абуд, Георги Йомов, Емил Стоев, Божидар Васев Ивайло Димитров, Сердер Сердеров

Левски: Боян Йоргачевич, Сашо Александров, Александър Александров, Димитър Пиргов, Веселин Минев, Джереми де Ноойер, Георги Костадинов, Божидар Краев, Франсис Нар, Антонио Аниете, Бабатунде Адениджи

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Сините" влизат в мача с голямо самочувствие, след като през миналия уикенд воденият от Люпко Петрович тим спечели с 1:0 над шампиона Лудогорец.

Отборът не играе убедително и това беше първа победа изобщо за сезона на тима след 4 равенства - 2 в Лига Европа и 2 в родното първенство.

Славия започна сезона в Европа на 30-и юни с победа - 1:0 срещу Заглембе, но оттогава насам "белите" имат 4 поредни поражения. В миналия кръг тимът допусна обрат срещу Ботев (Пловдив) и сега всички в лагера на отбора се надяват първата точка в шампионата да е срещу Левски.

Последната среща между двата отбора беше през май и Славия победи с 1:0. Именно в този двубой беше и дебютът на Люко Петрович начело на "сините".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички