Левски с убедителна победа над Пирин в контрола №7, Карачанаков едва не съсипа двубоя


Левски с убедителна победа над Пирин в контрола №7, Карачанаков едва не съсипа двубоя
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

13166 0

Левски победи Пирин (Благоевград) в седмата си контрола по време на зимната подготовка, първа на българска земя. На своя "Георги Аспарухов" "сините" надвиха "орлетата" с 3:1 след две попадения на Билал Бари - за 1:0 и за 3:1, и едно на Димитър Костадинов. Единственото попадение за Пирин - за 1:1, реализира Антон Карачанаков в 48-ата минута.

Именно той бе централно действащо лице в неприятен инцидент по време на мача. След изравнителното си попадение футболистът отиде да провокира феновете на 'сините" и това ги провокира да нахлуят на терена. Крилото пък се прибра със спринт в съблекалнята и повече не излезе на терена.

Преди двубоя Левски представи пред феновете новите си попълнения - Ноа Сонко Сундберг, Вендерсон Соарес-Цунами, Келиан ван дер Каап, Филип Кръстев и Уелтън Фелипе.

Ето как се разви приятелският мач:

Двубоят започна динамично, но без сериозни опасности пред двете врати пред запълнен цял сектор на стадион "Георги Аспарухов". Левски успя да ги зарадва още в 8-ата минута, когато многоходова тяхна атака беше завършена от Билал Бари. Мароканецът получи добро подаване отляво от Марин Петков и с едно движение прати топката в опразнената врата на Георгиев. Това бе вторият гол за нападателя през зимната подготовка. 

В 18' при комбинация между Петков и Михайлович Левски създаде опасност пред вратата на Пирин, но след изстрел на швейцареца топката бе избита от защитник в зелено-бяло. "Сините" сътвориха още няколко добри, скоростни атаки до средата на полувремето, с което си спечелиха аплодисменти и скандирания от трибуните. В 24' Пирин имаше възможност да застраши съперника, след като си спечели пряк свободен удар след нарушение на Краев. Станислав Манолев обаче стреля в аут.

В 24' Пирин имаше възможност да застраши съперника, след като си спечели пряк свободен удар след нарушение на Краев. Станислав Манолев обаче стреля в аут.

В 40-ата минута Кръстев отмъкна топката от съперника и пробва да изведе Петков сам срещу вратаря, но подаването му дойде малко дълго за младока. Както в създадените възможности, така и във владението на топката до почивката предимството уверено бе за домакините, но въпреки това преднината им е минимална. 

След почивката Станимир Стоилов направи само една промяна в състава - Николай Михайлов отстъпи мястото си под рамката на младия Пламен Андреев. 17-годишният футболист взе и капитанската лента от него. В състава на Пирин също имаше вратарска промяна, а Антон Карачанаков замени Венцислав Бенгюзов. 

Още в първите минути на втората част Левски можеше да удвои преднината си, след като в 47' Уелтън отправи силен изстрел извън наказателното поле. Току-що влезлият Кирев обаче отрази, а при добавката успя да улови топката. В следващата минута влезлият като резерва Карачанаков успя да изравни резултата със страхотен шут от дистанция, но след това той сътвори голяма глупост. 

Крилото провокира феновете на "Герена" след попадението си и една малка част от тях нахлуха на терена, за да потърсят саморазправа с бившия играч на ЦСКА. При влизането им футболистът на Пирин спринтира към съблекалнята и повече не се върна на терена. Двубоят бе прекъснат за няколко минути, а скоро след подновяването му "сините" си върнаха предимството в резултата. В ситуацията пред вратата на гостите Марин Петков се пребори за топката, върна към Уелтън, който пък подаде на Димитър Костадинов. Халфът стреля ниско по земя и спря топката във вратата на Кирев - 2:1. 

В 56' малшанс попречи на "сините" да поведат с 3:1 - след хубава атака изстрел на Михайлович уцели дясната греда на стража на "орлетата". В 75' пък Георги Миланов се завърна в игра след дълго отсъствие заради контузия. Той влезе на мястото на Уелтън под аплодисментите на публиката.

В 89-ата минута "сините" сложиха край на спора с трето попадение. Кордоба даде перфектен извеждащ пас на Бари от центъра на терена, той се озова сам срещу вратаря, преодоля го и вкара за 3:1 на опразнената врата. 

СЪСТАВИ

Левски: Николай Михайлов, Драган Михайлович, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Цунами, Андриан Краев, Филип Кръстев, Димитър Костадинов, Марин Петков, Уелтън, Билал Бари

Пирин: 21.Георгиев, 38.Дюлгеров, 6.Попев, 5.Бодуров, 3.Занев, 11.Манолев, 18.Дяков, 73.Бенгюзов, 31.Станоев, 9.Йорданов, 29.Костов

ПРЕДИ МАЧА

Левски зарадва своите привърженици със свободен вход за двубоя. "Сините" се похвалиха, че са първият отбор в България с над 100 000 лева приходи само от виртуални билети в един подготвителен цикъл.

По време на подготовката си в Белек Левски изигра цели 6 приятелски мача. "Сините" записаха четири равенства - мачовете с Горник Забже, Бохемианс и Динамо Киев завършиха при резултат 1:1, докато срещата с Марибор приключи при 2:2. Беше записана загуба от Генчлербирлиги (0:1) и победа над Верес с 2:1.

Пирин проведе подготовката си на родна земя. "Орлетата" навлязоха във форма, като победиха Струмска Слава с 3:0, разгромиха Септември с 6:0 и спечелиха с 2:1 срещу Локомотив София. Срещата с Етър завърши наравно 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички