Левски с трета победа при Роси, не допусна гол и от Славия


Левски с трета победа при Роси, не допусна гол и от Славия
Снимка: Оф. сайт на Левски

3351 0

Левски постигна убедителна победа над Славия с 4:0 на собствен терен в 7-ия кръг на Първа лига. Така "сините" вече имат три от три при новия си наставник Делио Роси и отново не допуснаха гол.

Жорди Гомес бе точен от дузпа в 31', след нарушение срещу Давид Яблонски в наказателното поле, което бе силно оспорвано от гостите. Голът е първи за испанеца с екипа на "сините". Мапуку в 45' удвои, а през втората част отново Гомес в 86' вкара и второто си попадение. При паса към Обертан преди гола обаче имаше засада, която не бе видяна от страничния рефер. Буш в последната минута оформи крайния резултат.  

Първата опасна ситуация в мача дойде в 4' за Славия. Галин Иванов проби отдаясно и пусна към Ивайло Димитров в наказателното поле, но ударът му бе блокиран. 

В 8' само за няколко секунди "сините" изпуснаха две страхотни възможности. Първо Гомес намери Пиргов, но удара на защитника бе избит. След него и Вутов пробва с плътен шут по диагонал, но Георги Петков изби в корнер.  

В 17' Узунов пробва далечен удар, но Митрев изби топката в ъглов. 7 минути по-късно Антонио Вутов центрира от статично положение, но Петков улови удара с глава на Мапуку. 

В 29' реферът отсъди дузпа в полза на "сините" заради нарушение срещу Яблонски. От бялата точка точен бе Жорди Гомес, който по безапелационен начин отбеляза първото си попадение за тима. Георги Петков просто нямаше шанс. Постепенно тимът на Делио Роси вдигна оборотите и в 34' Мапуку можеше да удвои преднината, но стражът на Славия отново изби топката.

В продължението на частта Мапуку все пак се разписа. Стефан Велев изчисти доста неразчетено и с мощен шут от воле прониза вратата на Славия.

Славия създаде чиста ситуация в началото на втората част. Абуд направи пробив и стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира, което затрудни Митрев, но той все пак изби с крак.

Това обаче не притесни играчите на Делио Роси, които бяха много добре структурирани в защита и не позволиха на славистите да намерят път към вратата им. В 76' домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Стефан Велков, но реферът не посочи за втори път бялата точка. 3 минути преди края на срещата Левски вкара и трето попадение. Жорди Гомес отново се превърна в голамсйтор след страхотен пас на Обертан. Франзуцинът обаче бе в положение на засада, но това остана незабелязано за страничния съдия. 

В края на мача влезлият като резерва Буш оформи крайното 4:0 след асистенция на друга резерва - Алекс Боримиров.

Преди мача

26-кратните шампиони излизат за 3-и пореден успех под ръководството на Делио Роси. След колеблив старт на сезона, футболистите от "Герена" натрупаха леко самочувствие с два поредни успеха, а освен това защитата на тима не допусна нито един гол.

Славия обаче няма загуба като гост и се разписа поне по веднъж във всеки от изиграните 6 мача. Като цяло “белите” са постигнали 24 шампионатни победи срещу Левски, равенствата са 44, а победите за “сините - 68. Головата разлика е 231-133 в полза на тима от “Георги Аспарухов”.

“Белите” загубиха три от четирите си домакинства през сезона, но взеха 4 точки от двете гостувания. Златомир Загорчич не е побеждавал Левски нито като треньор, нито като футболист. Сърбинът ще е пределно амбициран да сложи край на тази серия.

Стартови състави:

Левски: Божидар Митрев; Ивайло Найденов, Давид Яблонски, Димитър Пиргов, Иван Горанов; Васил Панайотов, Жорди Гомес; Антонио Вутов, Габриел Обертан, Роман Прохазка; Жуниор Мапуку

Славия: Георги Петков; Абуд Омар, Андреа Христов, Стефан Велков, Михаил Венков, Иван Минчев, Стефан Велев, Георги Йомов, Галин Иванов, Владислав Узунов, Ивайло Димитров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички