Левски с нов удар по Берое! „Сините“ отмъкват и нападател на тима от Стара Загора


Левски с нов удар по Берое! „Сините“ отмъкват и нападател на тима от Стара Загора
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4432 0

Левски хвърли око на нов футболист от Берое. След като през зимата на „Герена“ се подсилиха с Илиян Стефанов, сега „сините“ искат да прилапат и Алиун Фал, твърди „Тема Спорт“.

Той е вариант за увеличаване на нападателната мощ на отбора. Сега Мъри Стоилов разполага единствено с Билал Бари за върха на атаката. Мароканският стрелец обаче не е достатъчно ефективен и поради тази причина се издирва заместник. Така „сините“ са се спряли на 27-годишния сенегалец с френски паспорт.

Договорът на Фал със заралии е до края на сезона. Това ще позволи на Левски да го вземе като свободен агент, без да плаща трансферна сума за него. Последният му мач за Берое се очаква да е баражът срещу Ботев Пловдив тази събота.

Фал акостира под Аязмото през януари 2020 година от португалския Визела В първия си полусезон за заралии се разписа 5 пъти в 11 срещи. През следващия сезон той реализира 10 гола в 28 мача в родния елит. През настоящата кампания Фал се разписа 5 пъти, като е стартирал двубоите 19 пъти, защото бе преследван от травми.

От изданието подчертават, че сенегалецът има по-добри показатели от Билал Бари. Мароканецът вкара 6 попадения в 31 срещи като титуляр.

През зимата Левски привлече Илиян Стефанов от Берое. Той пасна като дялан камък в тима на Стоилов. Халфът реализира 5 гола за „сините“, като именно той вкара победния гол срещу ЦСКА на финала за Купата на България, донесъл първия трофей за клуба след 13-годишна суша.

А ето с кой титуляр на Левски се пече раздяла.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички