"Левски" с нов акционер до края на месеца


"Левски" с нов акционер до края на месеца
Снимка: БГНЕС

1052 0

До края на месеца "Левски" ще има четвърти голям акционер. До момента дяловете на "сините" се държат от трима човека - Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Настоящите босове взеха акциите от вече бившия собственик на клуба Тодор Батков. Тримата обаче са постигнали договорка за предоставяне на част от тях на тръст "Синя България".

Поетият от тях ангажимент е да прехвърлят пакет от акциите на фенското сдружение и това да се случи до края на месец октомври. Все още обаче шефовете не са решили точно какъв дял ще дадат. Запалянковците се надяват той да е поне 10 процента - такъв бе уговорен с Тодор Батков, пише "Тема Спорт".

"Синя България" и Националният клуб на привържениците на "Левски" ще запазят местата си в УС на клуба. Структурите вече са получили такива уверения. Очаква се телекомуникационната компания "Виваком", която е генерален спонсор на отбора, също да получи акции от "Левски". Подробности за разпределението на дяловете ще има в края на месец ноември. Тогава ще се състои Общо събрание на клуба и на него всичко ще излезе наяве.

В петък предстои Управителен съвет на "сините". На него ще бъде разисквано дали съставът на ръководното тяло да не бъде увеличен. В момента в него има петима членове, но след Общото събрание може да нараснат до 11. Освен това на сбирката ще бъдат разглеждани кандидатури и за поста на маркетинг директор на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички