Кокала: "Левски" играе страхливо с Лудогорец, става им абонат


Кокала: "Левски" играе страхливо с Лудогорец, става им абонат

1213 0

Българският треньор и футболен специалист Емил Велев-Кокала коментира пред "7 дни спорт" едно от дербитата на изминалия 12-и кръг в "А" група - "Левски" - Лудогорец.

Домакините трябва да са радостни от равенството в този мач. Прав беше Живко Миланов след края на мача да каже, че това е най-слабият двубой, изигран от "Левски" до момента. Във всяка една от фазите на игра цареше тотален хаос, никаква организация нямаше, не знам, възможно е от важността на срещата играчите на "Левски" да са прегорели, но отборът изглеждаше много зле, особено през второто полувреме.

"Левски" се превръща в абонат на Лудогорец, отборът сякаш играе страхливо срещу разградчани. По същия начин беше и когато бяхме станали абонати на ЦСКА, а треньор на "Левски" беше Антони Здравков. Тогава записахме четири поредни загуби от вечния съперник. Лудогорец игра много добре, особено през второто полувреме имаха един куп чисти голови ситуации и само малшанс им попречи да си тръгнат с изразителен успех от "Герена". Особено фрапиращ бе пропускът на Вандерсон.

Преди мача казах, че за да успее "Левски" в мача, трябва да прави постоянно дълбока преса и това да се прави през целия мач. Очевидно това не се случи и затова отборът имаше сериозни трудности. Няма как "сините" да играят пред тази уникална публика, създаваща страхотна атмосфера, а да нямат едно реално голово положение. Голът падна след центриране на Живко Миланов и топката тупна и излъга Борян, другата ситуация беше случайно създадено положение, което Прохазка пропусна.

Ужасяващ Диаби, беше лесна плячка на Данчо Минев и Моци. Слабата му игра направи уязвим и целия отбор, защото при нескончаемите центрирания към него просто всичко отиваше по дяволите. Затова отборът, който трябва повече да съжалява за този хикс, е Лудогорец. Иначе аз лично се радвам, че познах резултата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички