Левски поздрави Наско Сираков за 60-годишния му юбилей


Левски поздрави Наско Сираков за 60-годишния му юбилей
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2305 0

Левски поздрави мажоритарния си собственик Наско Сираков по повод 60-годишния му юбилей.

Ето какво какво публикуваха от "Герена" :

" Днес мажоритарният собственик на „ПФК Левски“ и легендарен нападател на тима Наско Сираков празнува своя 60-ти рожден ден.

Сираков е роден на 26 април, 1962 година в Стара Загора, и е син на големия български борец Петко Сираков. На 13-годишна възраст започва да тренира в школата на „Левски“. Играе като централен нападател, а първите си крачки към мъжкия тим на „сините" прави в мачовете между първия състав на клуба и юношите старша-възраст. Тогава той грабва вниманието на треньора Иван Вуцов и се превръща в първия от задаващото се "златно" поколение на „Левски“, който дебютира за мъжете през сезон 1979/1980. Записва още два мача, след което е пратен да се обиграва в други отбори. В „Хасково“ под ръководството на треньора Сашо Костов отбелязва 9 гола и спомага за най-доброто класиране на тима - 8 място в "А" група.

................................

Най-запомнящ се остава тандемът му със Станимир Стоилов и подвизите, които тимът постига в Европа. По това време „Левски“ е еталон за организация в българския шампионат. Следва период през 2013-ата година, за да се стигне до завръщането му като мажоритарен собственик през 2020 година, в може би най-тежкия период на клуба както от финансова, така и от спортно техническа страна.

„ПФК Левски“ поздравява Наско Сираков с празника и му пожелава крепко здраве, щастие, лични и професионални успехи и много бъдещи незабравими мигове с любимия отбор. "

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички