"Левски" посреща Славия в единственото останало столично дерби в "А" група


"Левски" посреща Славия в единственото останало столично дерби в "А" група
Снимка: БГНЕС

989 0

"Левски" и Славия излизат днес в единственото остана­ло столично дерби в А група. "Сините" ще се опитат на вся­ка цена да стигнат до трите точки, за да излязат пред преследвачите Литекс и Лудогорец. Не го ли сторят, то ще получат сериозен удар преди заключителните важни 4 дву­боя - три за първенство - гос­тувания на Берое и Ботев и домакинство на Литекс, и един за купата - гостуване на оранжевите в Ловеч.

Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев ще направи няколко рокади в състава си от последния мач на Пирин, който бе загубен с 0:1 в Благо­евград. Той има няколко диле­ми.

Първата е свързана с отбраната. В нея със сигур­ност ще има корекции, кои­то са свързани с отсъствие­то на Максимилиан Карнер. Австриецът ще пропусне сблъсъка с белите поради на­казание. Опциите пред Сто­ев за негов заместник са две. Първата, и по-вероятна, е да пусне в игра Йордан Милиев. Той бе взет през октомври, след като младият Деян Ива­нов получи тежка контузия. Ако излезе на терена, Милиев ще направи повторен дебют със синята фланелка.

Другият вариант е Веселин Минев да бъде поставен до Аймен Белаид в центъра, а като ляв бек да действа Мики Орачев. Последният обаче дълго вре­ме лекува контузия и е малко вероятно Стоев да заложи на него.

В средата на терена ще се завърне Георги Костадинов, който бе наказан за визитата на Пирин. Той ще играе до хо­ландеца Джереми де Ноойер. Почти сигурно на резервната скамейка ще остане Мигел Бедоя. Причината е, че вече напълно готов е Владимир Гаджев. Очаква се именно той да действа като плеймейкьр.

По крилата ще са Роман Прохазка и Божидар Краев. На „Ге­рена" се надяват централни­ят нападател Умар Диаби най-накрая да вкара. Още по­вече че за първи и единствен път бе точен срещу Славия -за 1:0 на "Овча купел". През сед­мицата левскарите отиграха и варианти за игра без чист таран, но ако Диаби не започ­не двубоя с белите, ще е изне­нада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички