"Левски" поднови кампанията в "А" група със зловещ разгром


"Левски" поднови кампанията в "А" група със зловещ разгром
Снимка: Петко Налбантов/БГНЕС

2448 0

"Левски" записа най-впечатляващия си двубой през настоящия футболен сезон в България, след като разгроми с 8:0 Хасково в мач от "А" група.

Валери Домовчийски отново беше в центъра на събитията, след като се разписа на два пъти (2, 17), а освен това даде асиснтеция на Божидар Краев за историческия първи гол на младока в първенството в 46'. 

Либан Абди записа силен двубой, като се отчете с три асистенции - за втори гол на Домовчийски и този на Аниете в 10'. Испанецът се разписа и в 89'. Мигел Бедоя беше точен в 23' след грешка на защитата, а Емил Нину вкара гол в дебюта си в "А" група, засичайки центриране на Аниете в 64'. 

Лукаш Гигиевич се включи от пейката в последните 35 минути на двубоя, но два негови гола бяха отменени. Все пак новият №9 се разписа в 90' след пас на Абди. Той показа добро движение по терена, както и добра визия, но Аниете пропусна да се разпише след хубави пасове на поляка.

Двубоят беше дебют в шампионата за Стойчо Стоев на тима, като още в дебюта си той записа най-убедителната победа на "Левски" през сезона. Това е и втора поредна победа за "сините" над Хасково, след като двата тима се срещнаха през миналия уикенд за Купата (3:0).

Благодарение на победата си "сините" вече са с 31 точки - само на 1 от Литекс и 3-ото място в класирането. Хасково остава на дъното с едва 7 пункта.

Стойчо Стоев заложи отново на познатата схема 4-2-3-1, която често преминаваше в 4-1-3-2 с чести включвания в нападение на Мигел Бедоя и действията на Антонио Аниете като втори нападател. Иначе Либан Абди смени Луис Педро в титулярния състав, а Влади Гаджев седна на пейката за сметка на Стефан Велев.

„Сините” нямаха никакво намерение да се бавят с решаването на двубоя, като от самото начало почнаха с дълбока преса и още във 2’ защитата на гостите поддаде. Антонио Аниете проникна в накзателното поле през цялата защита на Хасково, мина покрай Акалски и поднесе топката за Домовчийски, който вкара 3-ия си гол срещу този съперник през 2015 година.

Само 7 минути по-късно домакините вкараха и втори гол, като този път новото попълнение Либан Абди беше в центъра на вниманието. Той се отчете с прекрасен пробив отляво и пусна за Аниете, който от 5 метра беше безгрешен – 2:0 за 26-кратните шампиони.

От този момент нататък всичко в мача беше ясно, освен с колко гола разлика ще спечели „Левски”. Още до полувремето разликата можеше да е поне 5 гола, но с доста пропуски се отчетоха Бедоя и Аниете.

Все пак още 2 гола бяха отбелязани до почивката. В 17’ отново Абди направи феноменално включване отляво, проби до аутлиния, елиминирайки защитник, и пусна остър пас за Домовчийски – втори гол на напдателя и 3:0.

В 23’ и Бедоя се отчете с гол след епична грешка на защитата на гостите. Той притесни 4-ма защитници на Хасково, които така и не посмяха да изчистят топката, а накрая Чанев опита да гардира топката. Това неадекватно отиграване помогна на Бедоя да отнме, да мине покрай Акалски и да реализира. Защитникът пък беше сменен 30 секунди по-късно.

До края на полувремето Домовчийски пропусна да реализира своя хеттрик, а единственото положение за Хасково беше пропиляно от Райнов, който в 12’ нацели гредата.

И второто полувреме почна с гол на „Левски”, след като в 46’ Домовчийски проби до аутлинията и пусна за Краев, който засече топката пред вратарското поле и вкара първия си гол в „А” група – 5:0.

Домо пропусна още две положения преди да бъде сменен, а на терена се появи новото попълнение Лукаш Гикиевич. В 64’ пък още едно ново попълнение – Емил Нину, вкара дебютния си гол. Аниете комбинира на двойно подаване с Борислав Стойчев и центрира отлично в наказателното поле, където румънският защитник връхлетя върху топката и се разписа – 6:0.

До края на двубоя два гола на Гикиевич бяха отменени, а с пропуски се отчете Аниете. Все пак в 89' испанецът се разписа след пас на новия №9 на "сините", а минута по-късно и полякът беше точен след завършващ пас на Абди - дебютен гол за Гикиевич и хеттрик от асистенции на тунизиеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички