"Весел" "Левски" ще минава транзит през Хасково към "Цел Европа"


"Весел" "Левски" ще минава транзит през Хасково към "Цел Европа"
Снимка: Официален сайт на "Левски"

1065 0

Новият треньор на "Левски" Стойчо Стоев показа, че няма да се церемони и първият, който застана на мушката му е Луис Педро. Наставникът на няколко пъти намекна, че холандецът е далече от формата си и има още много работа за вършене. Така на мястото на Педро в мача с Хасково ще започне сомалиецът Либан Абди. Той лекуваше травма в началото на седмицата, но в последните няколко тренировки се включи наравно с останалите си съотборници. Абди вече записа официален мач със синята фланелка за купата с Хасково. Сомалиецът се появи на терена в последните минути на двубоя, но не се отчете с нещо запомнящо се.

Все пак Стоев познава качествата му, тъй като Абди игра в контролите на тима в Турция.

В редиците на "сините" ще има още една промяна и тя е продиктувана от контузията на стража Боян Йоргачевич. Сърбинът не тренира с останалите играчи на "Левски" заради стара травма, която му се е обадила по време на мача с Хасково за купата, Така на вратата на столичани ще застане Пламен Илиев. Пред него се открива добра възможност да покаже, че заслужава да е номер едно на тази позиция. В защита няма да има промени и ще се появи същата четворка от мача преди седмица. Като десен бек ще започне Роман Прохазка, в средата ще са Борислав Стойчев и Емил Нину, а вляво - Веселин Минев. Това каре се очертава като титулярно през пролетта. В средата на терена ще е Владимир Гаджев в ролята на дефанзивен халф. Една идея пред него ще действат испанците Антонио Аниете и Мигел Бедоя. Отдясно на крилото ще започне Божидар Краев, а от другата страна ще е Либан Абди. Голове за "Левски" и днес ще се чакат от Валери Домовчийски. Нападателят вече разочарова Хасково с две попадения във вратата им в турнира за купата.

В редиците на съперника не се очакват големи изненади. Единствената дилема пред Емил Велев е кой да замени наказания Владислав Узунов, като по всяка вероятност това ще е Вълчан Чанев.

На вратата ще застане Акалски, а четиримата пред него ще са Педро Еуженио, Тейнур Марем, Тихомир Трифонов и Иван Скерлев. Средата ще се опитат да запълнят Мартин Райнов, Андонов и Чанев. По крилата ще започнат Станислав Маламов и Димитър Алексиев, които се представиха добре в мача с "Левски" миналата седмица. Атаката на последния в "А" група ще бъде водена от Григор Долапчиев. Юношата на ЦСКА открай време се кани да вкара на "сините", но това все още не се е случило. Кокала именно на него разчита да създаде работа на бранителите на "Левски".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички