"Левски" отърва голям резил за Купата след дузпи


"Левски" отърва голям резил за Купата след дузпи
Снимка: БГНЕС

1297 0

Точно 114 дни след драматично загубеният финал за Купата на България срещу Черно море в Бургас "Левски" беше на крачка от нов провал на същия стадион. "Сините" не можаха да пречупят съпротивата на лидера в "Б" група Поморие цели 120 минути. В продълженията домакините дори останаха с 9 души. В крана сметка "сините" се оказа по-точни при дузпите и продължават на 1/8-финалите от турнира този сезон с 4:2 (0:0 в редовното време и продълженията).    

Домакините първо можеха да открият резултата. В 17-ата минута Стефан Стаматов от домакините бе изведен отлично сам срещу Боян Йоргачевич, но вратаря на "сините" спаси удара му. Малко преди това Стаматов опита да стреля със задна ножица, но вместо това удари играч на "Левски" в гърба.

Атанас Курдов имаше добра възможност след подаване на Гаджев в 26-ата минута, но защитник го изпревари. В 30-ата минута Курдов стреля силно под гредата в 30-ата минута с удар извън наказателното поле, но Янко Георгиев изби в корнер.

Мигел Бедоя получи травма и беше принудително заменен от Георги Костадинов в 31-ата минута.

До почивката мачът беше равностоен, без сериозни опасности пред двете врати.

Втората част започна със смяна за гостите. Денис Махмудов замени Джереми де Ноойер. Резервата Махмудов пропусна в 48-ата минута, а в 51-ата минута Гаджев направи страхотен пропуск отблизо. Мики Орачев проби по лявото крило и върна назад към Гажев, който от перфектна позиция стреля покрай вратата.

Домакините имаха възможност 61-ата минута. Стаматов не успя да засече центриране пред в полето пред Йоргачевич.

В 66-ата минута треньорът на "Левски" Стойчо Стоев направи втора принудителна смяна, като Веселин Минев замени Мики Орачев.

Малко след това Миланов центрира отдясно, Курдов успя да засече с глава, но топката мина над вратата. В 80-ата минута Гаджев центрира за Курдов, но топката не бе удобна и нападателят не успя да засече.

"Левски" затегна обръча около вратата на Поморие в последните минути. В 85-ата Махмудов получи пас от Минев в на наказателното поле. Македонецът върна към Гаджев, чийто удар е избит в корнер. След изпълнението му топката стигна до Георги Костадинов, който стреля опасно, но след рикошет се стигна до нов ъглов удар, от който обаче не произлезе нищо.

Продълженията също започнаха с превес на "сините". В 96-ата минута Атанас Курдов направи нов фрапантен пропуск. Нападателят получи топката в наказателното поле, но не успя да си я овладее и я чукна много слабо в аут.

В 109-ата минута домакините от Поморие останаха с човек по малко, след като Яни Пехливанов получи втори жълт картон за нарушение срещу Роман Прохазка. 7 мин. сме това Стоянов си изкара втори жълт картон за грубо нарушение и остави лидера в "Б" група с 9 души на терена.

Гредата спаси домакините в добавеното време на продълженията, след удар от далеч на Ради Цонев.

Дузпи

0:1 Прохазка - гол

1:1 Георгиев - гол

1:2 Костадинов - гол

1:2 Шоколаров - Йоргачевич спасява

1:3 Карнер - гол

2:3 Лемперов - гол

2:3 Курдов - Георгиев спасява

2:3 Петков - Йоргачевич спасява

2:4 Гаджев - гол

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички