"Левски" отива за 22 дни в Турция


"Левски" отива за 22 дни в Турция

768 0

"Левски" ще бъде близо един месец на подготовка в Турция, разбра „Тема Спорт". „Сините“ ще изкарат 22 дни в курорта Белек. Те ще заминат за югоизточната ни съседка на 20 януари и ще останат до 11 февруари.

Спортно-техническото ръководство е предвидило там столичани да изиграят поне пет контролни мача. Една от проверките ще е срещу азербайджанския Габала. В момента тимът се намира на втора позиция в местното първенство с актив от 27 точки. Тимът игра в групова фаза на Лига Европа. Воденият от Роман Григорчук състав изостава на 9 пункта от водача Карабах след 16 изиграни кръга. През миналата кампания Габала завърши на трета позиция. Най-големият успех в кратката история на клуба е второто място през сезон 2013/14.

Звездата на отбора е националът на Азербайджан Джавид Гусейнов, който е и капитан. В тима освен азери има още по двама румънци, бразилци и парагвайци, четирима украинци, босненец сърбин и футболист от Сиера Леоне. Друг съперник на Левски в турския курорт Белек ще бъде полският Погон (Шчечин). След 20 изиграни кръга в местното първенство тимът заема 4-о място, като е почти сигурен участник в горната плейофна зона, в която ще бъдат разпределени евроквотите.

Любопитно е, че част от клуба е бившият играч на „сините“ Рикардо Нунеш. Левият бек игра на "Герена" през пролетта на 2014 година. Той записа 9 срещи в „А“ група без гол, но не убеди с изявите си и затова бе освободен. От тогава бившият национал на ЮАР играе в Погон, като до сега има 29 мача за първенство. Преди лагера в Турция "Левски" ще проведе такъв в Свиленград. Той ще бъде в рамките на седмица. Треньорът Стойчо Стоев събира за първи път своите играчи на 7 януари. По традиция първото занимание ще се проведе на едно от помощните игрища на "Герена".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички