"Левски" обърна за първи път през сезона, Франсис Нар с първи гол


"Левски" обърна за първи път през сезона, Франсис Нар с първи гол

665 0

"Левски" записа втора победа от началото на пролетния дял в "А" група, след като успя да обърне Пирин и да стигне до убедителен успех с 3:1 в последен мач от 23-ия кръг на родното първенство.

Мачът не почна добре за "сините", които изостанаха в резултата още в 11', след гол на Николов, но в 31' Мигел Бедоя върна равенството на стадион "Георги Аспарухов".

Голът, който пречупи "орлетата" падна в добавеното време на първата част, когато Венцислав Христов успя да даде аванс на своя тим. През второто полувреме "Левски" заигра по-освободено, а 6 минути преди края Франсис Нар вкара първия си гол за "Левски" и фиксира крайното 3:1.

Старши-треньорът на домакините Стойчо Стоев не реализира плана си за схема 4-4-2, като остави Адениджи на пейката и заложи на Венцислав Христов. От самото начало на срещата домакините бяха по-добрият отбор, но Нар пропиля най-доброто положение в самото начало на срещата.

В 11' Пирин откри резултата, след като при центриране от фаул Йоргачевич увисна и Стилиян Николов със силен удар донесе изненадващ откриващ гол в полза на "орлетата".

"Левски" обаче реагира отлично и играчите, вместо да се сковат, заиграха много добре в предни позиции и притиснаха сериозно своя съпернил Това доведе до няколко добри положения, а в 28' дори не беше отсъдена дузпа за игра с ръка на Бенгюзов.

След гола Пирин се дръпна още по-назад в половината си и реши да пази крехката си преднина. Това позволи на възпитаниците на Стойчо Стоев да стигат безпрепятствено в близост до наказателното поле.

В 31' обаче "сините" изравниха. Веселин Минев пусна отличен пас за Христов в пеналта, като веднага нанесе удар. Костов изби, но Бедоя при добавката беше точен - 1:1.

В 45-ата минута възпитаниците на Стойчо Стоев стигнаха до пълен обрат. Христов изпълни отлично пряк свободен удар за 2:1, давайки аванс на своите.

Съвсем логично през втората част гостите излязоха напред и по-често поглеждаха към вратата на съперника. Играта бе равностойна и двата тима си размениха по един удар от далечно разтояние, който не даде желания резултат.

В 65'  Пирин можеше да изравни, но късметът не покри Даниел Генов. Влезлият като резерва състезател бе изведен на отлична позиция и шутира, но Йоргачевич бе заел добра позиция и изби.

В 84'минута "сините" сложиха точка на спора. Нар бе изведен сам срещу вратаря и технично копна топката над легналия вратар на Пирин - 3:1.

Това е първи пълен обрат за "сините" през настоящия сезон, а Нар вкара първото си попадение за новия си тим. Това помогна на "сините" да излязат еднолично на второ място с актив от 39 точки - на 12 от лидера Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички