Левски няма пари за идеите на Херо


Левски няма пари за идеите на Херо
Снимка: БГНЕС

1262 0

Поне засега Левски няма пари за селекцията на очаквания от януари треньор Димитър Димитров-Херо. Което блокира стратегията и за раздяла с футболисти, и за привличане на нови. А специалистът ходи в Холандия на оглед, пак ще отива, както и във Франция.

Идеите на бургазлията обаче се разминават драстично, до нереалност, с настоящото положение на „Герена", пише "Труд". Клубът прие през месец май стратегия за свиване на бюджета, за да изпълни изискванията на УЕФА по финансовия мониторинг. Примерно заплатите бяха свити с 40%. А сега по волята на Херо пак трябва да се хвърлят едри пачки. Но няма откъде.

Само до края на годината Тодор Батков трябва да извади около 1 млн. лв. по дължими плащания за лиценза. Трябват и около половин милион за следващите две заплати само на отбора през ноември и декември. Плюс актуалните харчове.

За „Газпром" властва скепсис, признат и от Батков. Възможно е да дойде друг спонсор, но не и светкавично да завали златен дъжд. А Херо иска да бъдат махнати всички чужденци плюс петима или шестима българи. И взамяна да бъдат взети нови на примерно 8 поста.

Всичко това изисква солидни неустойки за прекратени преждевременно договори. Докато Левски не може още да изплати обезщетенията по скъсани контракти от август 2013-а... Жоао Силва, да речем, още си чака част от парите. А сега клубът ще трябва в кризисни времена да се товари с още неустойки - до стотици хиляди евро.

Поне първоначалният списък на Димитров за нови също не е "безплатен". Става въпрос предимно за играчи с изтичащи договори, но за малцина с изтекли. А за футболист, обвързан с подпис до юни, всеки клуб си иска някаква трансферна сума. Дори да става въпрос за 50 000 евро на легионер, общият сбор за лавината нови става сериозен. В същото време в последните няколко години на всеки 6 месеца "сините" сменят поне по десетина играчи и вече взе да писва.

И като се тегли чертата, никне въпросът - ще иска ли Херо да работи в синьо, без да бъдат приети идеите му? Или - ще иска ли Левски треньора при тези идеи?...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички