Херо води в Левски бек голмайстор и национал на Кабо Верде


Херо води в Левски бек голмайстор и национал на Кабо Верде

3508 0

Национал на Кабо Верде и бек с три гола в елита на Холандия през този сезон ще стягат защитата на Левски, твърди "Меридиан мач”. Става дума за Жозимар Лима от Дордрехт и Барт Френдс от Го Ахед Ийгълс . Двамата са сред набелязаните от анонсирания за бъдещ треньор на "сините Димитър Димитров, който се очаква да поеме отбора от януари.

25-годишният Жозимар Лима играе като централен защитник, а Барт Френдс, на 23 г., е десен бранител. Вторият може да играе и в центъра на ариергарда, а ръстът му от 188 сантиметра помага за това.

От „Герена" разкриха, че договорите на двамата изтичат в края на сезона, но Левски най-вероятно ще може да ги привлече без трансферна сума. Това важи особено за Жозимар Лима, който е твърдо на последното място в елита на Холандия с Дордрехт. Тимът е във финансова криза и сигурно изпада във второто ниво на местния футбол.

По-сложен ще е евентуалният трансфер на Барт Френдс, защото бранителят е основен играч на Го Ахед Ийгълс, а „орлите" все още са в битка за оцеляване в елита. Интересно е да се отчете, че десният бранител реално е донесъл 9 от 11 точки на отбора от началото на сезона. Той е вкарал третото попадение при успеха над Цволе с 3:2, второто - при победата над Утрехт отново с 3:2, и единствения гол за победата с 1:0 над Вилем II.

Според информация на "Меридиан Мач" Жозимар Лима и Барт Френдс са основна част от „великолепната осморка", която Димитър Димитров е набелязал за трансфер в Левски. Останалите играчи също са част от първенствата на Холандия.

Намирането на централен защитник и десен бранител е приоритет на "синьото" ръководство през паузата, но освен двамата Херо е набелязал попълнения на още куп позиции. Той е харесал ляв бек, още един централен защитник, вътрешен халф, две крила и таран.

Димитров обаче ще трябва да се откаже от привличането на 50 процента от желаните, защото на "Герена" могат да вземат най-много четирима нови през паузата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички