Левски не даде на Хасково дори да си помисли за спасение


Левски не даде на Хасково дори да си помисли за спасение
Снимка: Официален сайт на "Левски"

1181 0

Левски взе лесна победа с 5:0 при гостуването си на Хасково в мач от 28-ия кръг на "А" група.

Треньорът на "сините" Стойчо Стоев бе дал почивка на доста от титулярите си. В игра се появиха Емил Нину, Александър Александров, Стефан Велев, Луис Педро и Мики Орачев, които обикновено са резерви или извън групата. И това обаче не помогна на домакините, които вече и чудо не може да спаси от изпадане.

Гол на Мигел Бедоя (19) преди почивката даде спокойствие на "сините". През второто полувреме Божидар Краев (54), Антонио Аниете (59), отново Бедоя (67) и Мики Орачев (89) довършиха съперника.

Столичани са убедителен лидер във втората шестица, а оставащите мачове за тях ще бъдат по-скоро репетиции преди финала за купата с Черно море.

"Левски" стигна до първото си положение още в 8-ата минута. След разбъркване в наказателното поле на Хасково Мигел Бедоя шутира, но от крака на Бейсим Бейсим топката излезе в корнер. 11 минути след това Луис Педро финтира Орхан Акташ, центрира и Бедоя с глава стреля в в десния ъгъл на вратата на Николай Банков за 1:0.

До почивката последователно пропуски за столичани направиха голмайстора Бедоя, Луис Педро и Александър Александров.

Домакините се отчетоха с далечен удар на Мартин Райнов, който обаче беше доста неточен и мина над напречната греда.

В началото на второто полувреме нападателят от школата на ЦСКА Григор Долапчиев можеше да изравни. Бейсим подаде към Димитър Алексиев, който сложи топката на главата на Долапчиев. Ударът му обаче мина високо в аут.

Секунди по-късно Антонио Аниете остана сам срещу вратаря на Хасково, но стреля в тялото му. И последните надежда на домакините угасна в 54-ата минута, когато Аниете центрира в наказателното поле, където Владислав Узунов сбърка фатално, след като не успя да изчисти топката. Тя попадна на главата на Божидар Краев, който отблизо я изпрати във вратата за 2:0. Малко след това и Аниете отбеляза дежурния си гол. В 59-ата минута той стреля от фаул и оплете топката в горния ляв ъгъл на Николай Банков. Бедоя реализира второто си попадение в мача с изстрел от около 23 метра в 67-ата минута.

Точка на спора сложи юношата Мики Орачев с първия си гол за "Левски" минута преди края.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички