Баждеков: Предпочитаме "Васил Левски" за финала за Купата


Баждеков: Предпочитаме "Васил Левски" за финала за Купата
Снимка: БГНЕС

1047 0

Изпълнителният директор на "Левски" Константин Баждеков разкри, че клубът предпочита финалът за Купата на България срещу Черно море да се играе на Националния стадион.

"Предпочитаме финалът за Купата да се играе на добър терен и при добри условия за публиката. За нас предпочитанията са да е там, където има нормални условия. Стадионите, които се коментират не искам да акцентирам към нито един от тях. За нас най-добрия вариант е Националния стадион "Васил Левски", защото там условията са най-добри. В крайна сметка това е решение на професионалната лига", каза Баждеков.

Той заяви, че "сините" ще работят върху това да задържат звездите си като Бедоя, Аниете и Прохазка.

"Нашето желание е да направим така, че да се запази гръбнакът на отбора. Работим по въпроса да имаме и финансовите възможности затова. Финалът, който предстои за Купата на България е от съществено значение. Важно е как Левски ще се представи и дали ще играе в Лига Европа. Много е важно да стигнем до този турнир. Футболистите ни заслужават да играят в подобни турнири и да докажат, че с по-малко ресурси могат да се постигат успехи. Показа го и Левски, а напоследък и Лудогорец. Това е важно, както за имиджа на клуба, така и за наши бъдещи спонсори", коментира той.

Баждеков акцентира върху това, че трябва да се гледат позитивите около клуба. "Дори и в трудната ни ситуация, ние все пак изграждаме и правим база, условия. Разчитаме и на това, че с изграждането на нашия стадион ще привлечем спонсори и рекламодатели, които да ни подкрепят и да завършим стадиона, за да се ползва за новия шампионат. Трябва да се отчитат позитивните неща, че успяхме да подадем документи и, че Левски е един от клубовете, които имат шансове да получат лиценз и за българското първенство, и за евротурнирите, стига да си заслужим квотата", каза още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички